Kartläggningsuppdraget till Nacka kommun

by | Sep 3, 2014 | Artiklar | 0 comments

Ett av de uppdrag som jag befinner mig i just nu är ett kartläggningsuppdrag till Nacka kommun kring innovationer inom modersmålsundervisning och studiehandledning. Just nu befinner jag mig mitt i ett insamlingsmoln. Där jag för samtal med förvaltningschefer, modersmålsansvariga, utvecklare, handläggare, experter, rektorer, med flera. Samtalen förs för att jag vill lyssna till hur det idag arbetas med modersmålsundervisning och studiehandledning hos dem och varför de lyckas med sitt uppdrag.

När jag ställer frågan om innovationer så stör jante-lagen. Ett fåtal vill lyfta fram sig själva eller sin organisation om varför de är innovation eller arbetar med en innovation. Ibland kanske de inte vet detta ens en gång. Och ibland undrar jag om jag egentligen a) frågar rätt människor b) frågar rätt frågor c) ska börja i en annan ände istället.

För hur skulle det kunna vara om vi fick önska? Det vore spännande att börja i den änden. Jag tror att jag gör det efter min avstämning imorgon. För jag tror att det vore bättre att gå via nervsystemet…lyssna här på Yves Morieux från Ted.

Jag återkommer och berättar hur jag går vidare.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.