massagekursen del 2 – eller hur man kan ge intimmassage till en man

Du fattar väl att detta är del 2?
Del 1 finner du här. Så jag hoppar rakt in i kursen igen och går rakt på när Linda satt mitt ibland oss på madrasserna och visade oss hur hon ger Benny en massage.

Så här kan en intimmassage till män gå till

l) skapa närhet till personen och föreställ dig att du ska försöka öka kommunikationen mellan mannens hjärta och kön
m) börja med att öka avslappningen genom att smeka mage, ben och genom att finna en gemensam rytm i andningen
n) även på mannen börja med att massera längs blygdbenets övre kant där det finns muskelfästen, ta i och gör tryckpunktsmassage, andas tillsammans igenom de punkter som får tryck, och våga stanna kvar i de som är ömma och ge dem lite extra kärlek
o) massera vidare kring bäckenet i de muskler som omger området kring könet, lugnt och metodiskt, följ er rytm i andningen och finn er gemensamma rytm för att skapa tillit och utrymme att få gå vidare till att beröra kuken
p) för tillbaka förhuden och ta ett grepp om ollonet genom att knipa åt runt ollonet med ringfinger och långfinger (svårt att få det greppet om mannen har stånd så testa ett annat grepp då, eller vänta med just denna del) dra sedan kuken rakt ner mellan mannens ben, be mannen knipa som att han ska stoppa strålen när han kissar, dra lite till efter det, Upprepa samma procedur åt alla håll, häger, vänster, uppåt. Och se om du finner en rytm kring att dra och att slappna av när mannen kniper och att du sedan drar igen.
q) gå vidare till pungen – den här kan du tänka dig att du har samma grepp på som på de yttre blygdläpparna på en kvinna. Ta tag och dra utåt, åt sidan, andra sidan, uppåt, neråt. Och liksom i blygdläpparna kan du även här ta i mycket mycket mycket mer än du tror. I promise!!
r) kanske ge lite försiktig massage till testiklarnas nedre del? Eller bara lite kärlek till pungen genom att hålla den och försiktigt smeka
s) dags att vandra vidare till perineum för att här ge tryckpunktsmassage i syfte att försöka komma åt prostatan – det här kan vara svårt att komma åt och vi får prova mer hemma genom att komma åt prostata genom anus istället. Det provade vi inte på kursen.
t) avsluta genom att hålla om hela könet och genom att vara nära, skapa närhet till varandra igen, låt mannen få ta emot närheten tills han känner sig redo att lämna den

Jaha, mer då?

Nej, inte så mycket annat som jag kan minnas. Denna intimmassagekurs var ju till för att släppa spänningar för att i ett senare skede kunna ge mer plats för njutning. Så det var ju inte omedelbar njutning under själva kursen som premierades. Eller fanns utrymme för.

Andra reflektioner?

Jag gillar att det inte var svårt för mig att “släppa taget” och testa allt som vi skulle. Gillade att det inte svårt för någon i rummet (vad jag upplevde) att vara nakna tillsammans. För det har jag nog missat att säga – vi var ju alla nakna när vi gav och tog emot massagen. Vi skapade som vår egen lilla bubbla vi två som gav och tog och tänkte knappt alls på de andra deltagarna. Så var inte rädd om du som jag vågar vara naken i bastun på din avdelning i simhallen.

Jag fann det bra som kvinna att få testa och få lära mig nya grepp och tekniker för att massera en man intimt. Min älskade upplevde inte mycket nytt däremot, han har testat mycket när han givit mig intimmassage hemma så det kändes som upprepning, men för mig var det bra. Och skönt att få vara “hållen” av kursledarna och att få testa tillsammans i närheten av andra. Alltid skönt också att någon så ogenerat kliver fram till vår “bubbla” för att fråga om det går bra eller om vi behöver hjälp.

Och som alltid – att testa något som ligger lite i gränsen av vår komfort-zon så växer vi. Enskilt och tillsammans. Vi fortsätter att lära och växa.

Puss och kram – och om du är nyfiken…våga ta steget och boka in dig på en kurs hos Benny och Linda. Hittar du dem inte kontakta mig så hjälper jag dig med kontakten <3

Ian Schneider

2 Comments

  1. Helena Roth

    Intressant mix av saklighet, svart-på-vitt-fakta och funderingar (som det där med bastun) och “sånt som jag inte är van vid att varken läsa om eller diskutera”. Tack för att du utmanar genom att kliva fram, naken as it were, och delar detta!

    Reply
    • therese@mabon.se

      Tack!
      Just nu finns inte många andra vägar tillgängliga för mig än ”pang på” – naken as it were – för mig. Så allt blir vad det blir.
      Och jag 15 år äldre bara ler och garvar gott….

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *