att gå på tantrakurs

Ett par medskick med dig innan du kliver in i vår upplevelse av att gå på tantrakurs:

Så med allt ovan som är pågående i mig så kanske inte min berättelse eller upplevelse är som alla andras. Eller som din.


Lekfull tantra

Mina förhoppningar med kursen var att få skratta gott, ett sånt där djupt skratt från långt ner i magen hela vägen upp till ögonen. Som liksom inte tar slut. Ett par sådana. Min andra förhoppning att få uppleva fördjupande tillfällen med maken som ett sätt att fira vårt växande som individer under alla de 27 åren vi har varit förälskade i varandra.

Vi deltog på en kurs som Charlotte anordnade och det som kursen innehöll och vilka andra som var där har jag lovat att inte berätta om. Men vi har alla fått tillåtelse att berätta om våra upplevelser. Om du sitter på en specifik fråga så får du absolut höra av dig till mig och fråga den. Jag svarar bara på det jag kan/får, men låt det inte hindra dig!

Paret och singlarna

Deltagarna på kursen var singlar och vi som det enda paret. Så här i efterhand med insikt i mina punkter ovan så var inte det en bra idé. Vi skulle ha väntat och deltagit med andra par. Inte tillsammans med singlarna.

Naket, sex, penetration, orgasmer?

Det kanske är frågor som poppar upp i dig. I en tantra-kurs har ledarna olika “regler” om vad de tillåter och i denna kurs var det inte tillåtet med penetrationssex exempelvis. Inte heller var jag eller maken nakna.
Under en av dagarna bjöds det på övningar jag gjort tidigare och där jag vet att min kropp svarar när den är i rätt VAD (uppgift) och med rätt VEM (energier).
I båda dessa övningar svarade min kropp med helkroppsenergi-orgasmer. I den ena av dessa övningar var alla på helt egen hand. Alla med sig själva. I den andra övningen, som vi även avslutade vi med, där var vi flera.
Efter vad som skedde dag 1(ett) så uttryckte jag en önskan till kursledningen om VEM (rätt energier) som fick vara med oss, och då blev det bra. Både i VAD och i VEM.

Insikter om VAD och VEM

En insikt som landade i mig under kursen var att för vissa deltagare/personer är det viktigare med VAD som sker än med VEM.
Och för mig är det precis tvärtom!!
Det är för mig först viktigare med VEM och sen med VAD, det sista är inte oviktigt, men kommer på andra plats.

Det är en insikt och ett medskick jag tar med mig till mina framtida kurser som ledare och deltagare (då jag nu deltagit och arrangerat många kurser och i detta varit fartblind av vad jag själv gillar).
En viktig ingrediens för framgång med en kurs; att ta del av vad som är viktigt för respektive deltagare. Men jag fick liksom inte utrymme till den insikten förrän sent dag 2(två).

Utfallet – mina förhoppningar?

Lekfull tantra – javisst lekte vi. Och visst fick jag ett par skratt. Men inte riktigt så djupa som jag hoppats på. Och inte riktigt den inriktningen av lätthet, lust och kärlek som jag hoppats på i vår fördjupning heller. Den innehöll istället svartsjuka, ilska, sorg och ledsenhet. Tårar i massor.
Jobb, jobb, jobb för oss båda. Och vi blev totalt dränerade på kraft.
Även här en insikt i att – nej, det var inte rätt tid att gå på kurs med singlar när jag inte har orken att vara i en vanlig dag.

Mindfulness

Som den “skolade” och tränade mindfulness-utövaren jag är så var denna helg och kurs en övning i övningen för mig. Jag har gjort nästintill alla övningar (som vi fick uppleva under helgen) tidigare i mindfulness-sammanhang. Så för mig är tantra och mindfulness nästan samma sak. Nästan.
Jag kunde sakna inslag av mindfulness under kursen. Nu fattar jag att det är svårt att tillfredsställa en hel grupp på en helg med alla dessa olika förhoppningar och önskemål. Min önskan får jag nu ta hand om och ta vidare själv hemma med maken. Jobba vidare på att skapa vårt HUR kring tantra och lust och sex och närvaro. Hemma i vårt space.

Samtidigt….
…utan mina upplevelser och mina insikter från helgen och kursen har jag inte växt till dit jag är idag. Riktar ett tack till Charlotte och hennes assistenter och ett tack till ni som var med på kursen och var “rätt” VEM för mig. Ni vet vilka ni är!

PS: I en galax för ett par år sedan så var ju jag med i Charlottes podd. Här hittar du avsnittet om du vill lyssna.

2 Comments

 1. Helena Roth

  Oh så spännande insikt med Vad och Vem och i vilken ordning de kommer för dig. Börjar genast fundera över mig själv… jag är nog också mycket i Vem först, tror jag… tar med mig den godbiten att reflektera kring!
  <3

  Reply
  • therese@mabon.se

   Det blev så oerhört tydligt när en assistent inte förstod mig. Då fick jag insikten att för hen var VAD viktigt och VEM oviktigt och att det inte fanns utrymme för annat perspektiv hos hen.
   Insikt i en lätt krock ?

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *