Att brottas med målsättningar

by | Jan 21, 2015 | Artiklar | 0 comments

Jag har under ett par dagar brottats i mina tankar och mitt inre kring målsättningar. Jag ser många av mina vänner som sätter mål för 2015 och som redan nu börjar våndas över hur de ska nå dit och hur det ska bli med beach2015. Visste du att den 21 januari slutar människor redan med att tro att de kommer att nå sina målsättningar för innevarande år?
Så vad är det jag brottas med? Ja, jag kan inte riktigt sätta fingret på det ännu. Jag ska utforska det vidare på fredag, dels med hjälp av frigörande andning och dels på en AW med en kompis som föreläser om just målsättningar. Hur gör hon, vad säger hon, hur säger hon det och hur hjälper hon andra att nå dit? Utan att de ska känna skuld och dåligt samvete på vägen då de inte når riktigt ända fram. Det är kanske just där som skon klämmer. Att jag brister inuti då jag ser hur många som tror att om jag bara gör det här eller det här eller når hit eller hit – ja då mår jag bra. “Om jag bara”…pyttsan. Jag vet att du kan må bra redan idag. Och hela vägen fram till ditt mål. Eller varför inte bara formulera ditt mål till att vara i varje dag?

Jag ger dig ett exempel. En av mina vänner vill under 2015 bli stark och har anmält sig redan (i tankarna i alla fall) till en tävling i december och tills dess – ja då ska hon vara stark. Så hur kommer hon komma att må om hon missar ett av sina delmål, eller missar att vara stark under just den dagen i december?
Lek istället med tanken att hon omformulerar sitt mål till att hon under 2015 ska känna sig stark. Det kan hon göra med varje dag. Att känna sig stark. Och lek med tanken på vilken effekt det skulle kunna ha på hela hennes resa under 2015 och kanske vid tävlingen i december.

Vilken känsla vill du känna under 2015?

…to be continued i nytt inlägg när jag brottats vidare med detta…
Jo, ett snabbt tillägg. Jag har ju även en husguru i Paul Check och han delade sina tankar kring målsättningar i ett blogginlägg och en video. Du hittar dem här. Men han nämner inte riktigt det jag brottas med. Så jag får brottas vidare.

 

Tillagt 23 februari 2015:
Fann dessa rader i en artikel häromdagen som fångade en del av den essens i frågan som jag brottats med kring målsättningar.

Ambition, goal setting, and all the ‘trappings of success’ are exactly that, subtle traps that feed the fears of identity/ego while further trapping identity/ego in illusion.

Och det är kanske just där som kärnan i brottningen ligger. Att målsättningar kan föda egot. Om de ställs upp på ett sådant sätt. Och då skapas det en krock i mig. Jo, så vill jag nog se det. Idag i alla fall 🙂

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *