Hej, jag heter Therese och jag hjälper…

…ledare att utvecklas.
Jag hjälper ledare att leda sig själva.
Jag hjälper ledare att leda andra.
Jag hjälper ledare att utveckla sin omgivning, sin grupp, sin organisation.
Jag hjälper ledare att växa som ledare.

Hur kan jag hjälpa dig?

Detta är en av mina manifestationer. Jag hjälper ledare att utvecklas!
Det kom till mig i ett coachingsamtal med en av mina kursare Ole-Martin Lillesletten ifrån Norge. Jag har känt och klämt på det under några dagar och i förra veckan gick jag ut med det på Linkedin. Att jag arbetar med ledarutveckling. Linkedin för mig är ett ganska stelt verktyg i hur jag kan uttrycka mig och agera. Så det fick bli att jag arbetar med ledarutveckling. Och det är ju det jag gör – jag hjälper ledare att utvecklas.

Vad menar jag med ledare? Jag har inspirerats av Robin Sharma och hans sätt att tänka kring ledarskap. Det har för mig inte någonting att göra med en titel. Att vara en ledare kan alla vara. Alla är det säkert mer eller mera under olika perioder i livet. Jag ser redan hur mina söner i olika konstellationer tar olika “roller”. Och bara genom att ta en roll så leder du dig själv. Jag tror att du tar en roll för att du ser hur helheten ska komma att bli. Du har en möjlighet till helikopterperspektiv och du tar det perspektivet till dig och i din helhet så ser du vilken roll som du ska ta nu för att den helhet du tror på ska kunna bli till.

Ledarskap handlar om att leda dig själv först. Att “walk your talk”. Och därefter att identifiera andra ledare och ge dem vad de behöver för att de i sin tur ska kunna leda andra. Att se vad någon behöver är en av de insikter och kompetenser som en ledare besitter. John Maxwell nämner i sin bok “Developing the leaders around you” hur du som ledare kan agera med dina ledare bland dina medarbetare exempelvis: Använd förkortningen B E S T.
Believe in them
Encourage them
Share with them
Trust them

Pröva detta med dina medarbetare, din familj och andra. Observera vad som händer i er relation och vad som händer inom dig. Hur känns det att tro på dem, att dela med dem, att lita på dem?

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?