Detox

by | Mar 30, 2015 | Artiklar | 0 comments

Jag har detoxat mitt liv.

IMG_4631

Fast jag insåg det inte förrän igår morse när jag läste i Kajsa Ingemarssons bok Modern Mystik. Och fasen vad hennes böcker resonerar i mig. Eller som Kajsa så vacker uttrycker det:
“När du lyssnar till råd, information eller uppmaningar från andra måste du lyssna in i dig själv. Vad händer när den andres ord landar i dig? Resonerar de med dina sanningar? Får de din själ att vibrera i samklang?”
Konstant dyker resonansen upp när jag läser Kajsas böcker. Igen och igen. Nya saker, tankar, känslor som finner en klang i mig och resonerar. Resonans. Och nu senast om detox.

Detox ser onekligen olika ut för alla människor. Vissa gör det genom att utesluta allt vitt socker och mjöl, eller alkohol, eller kaffe, eller annat “gift” eller något som de är beroende av.
Och så slog det mig.
Jag har detoxat de senaste åren i mitt liv.
Jag har skurit ner på tid i sociala media.
Jag har skurit ner på linjär tv.
Jag har skurit ner på “arbete”.
Jag har skurit ner på nyhetsbevakning.
Jag har skurit ner på tid med många vänner.
Jag har skurit ner på alkohol.
Jag har skurit ner på kött.

Och inget av detta har skett uttalat, utan liksom bara skett. För att det var dags. Och det var då det slog mig. Det som jag pratade om i ett tidigare inlägg och som jag pratade om i förra veckan i Norrtälje på mitt nya uppdrag.
Att en bra ledare är bra för att den gör just dessa saker:
1. En bra ledare ser till att den som den leder har allt den behöver
2. En bra ledare är tydlig med att visa vart den är på väg och kan kommunicera det
3. En bra ledare har stort förtroende och full tillit till den som den leder
Och yes – det är precis det som har lett till att jag i mitt inre ledarskap i mig själv har gjort just dessa tre delar. Jag har kommunicerat med mig själv och sagt att det är en annan väg vi ska gå, det är dags att ändra riktning. Jag har lyssnat till vad jag behöver och skalat bort (eller detoxat) så mycket som låg i vägen och hindrade mig i att gå den nya vägen. Och sist men inte minst – jag litar fullt på mig och min intuition att jag ska ta mig till det nya målet, hur vet jag inte ännu, men på väg är jag redan. Typ på en liknande väg som i fotot ovan, den slingrar sig fram genom ett landskap och skuggas ibland av något och syns tydligare vid andra tillfällen. (just den ovan är tagen vid Monachyle Mhor i Skottland och jag kan varmt rekommendera en övernattning där med middag!)

Och samtidigt har min detox förstås skapat utrymme för nytt. Mer om det i ett senare inlägg.

Visst hänger allt detta ihop med att ropa till universum att jag är redo 😉

Inlägg 30/100 i bloggutmaningen, #blogg100!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. mina tio i topp av dig och dig | Therese Mabon - […] 3 på listan om hur jag har detoxat mitt […]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *