Schibbolet = v ä x a n d e

by | Mar 29, 2015 | Artiklar | 0 comments

Glad och upprymd är vad jag blir av att återigen få läsa om Julia Romanowska och hennes studier kring ledarskapsutbildningar. Idag hade jag förmånen att slå upp SvD och där få läsa denna artikel. Julia beskriver hur Schibbolet (ett hebreiskt ord som kan tolkas som symbol för “växande”) som ledarskapsutbildning ger betydligt bättre resultat än “vanligare” utbildningar för ledare. Schibbolet är en form av konstnärlig föreställning som Julia själv tidigare har utvecklat.

Bodil Zalesky

Foto av Bodil Zalesky

Julia har i sin avhandling beskrivit de effekter som hon kikat på, dvs psykologiska, sociala och biologiska aspekter hos både de deltagande cheferna och deras medarbetare. De medarbetare vars chefer hade deltagit i en Schibbolet berättade att de upplevde att deras chefer hade tagit ett större ansvar och inte var lika undvikande. Och Julia berättar även att cheferna i Schibbolet-gruppen har fått ett annat sätt att se på sig själva. 

Det har skett en förskjutning från att utöva makt till att ta ansvar i Schibbolet-gruppen.

YES, I LOVE IT!!

Artikel ifrån chef.se.
En direktlänk till mer info från stressforskningsinstitutet.
Och här en länk till artikeln från 2011 där jag för första gången fick läsa om Julia. 

Foto lånat ifrån galleriet i Julias hemsida. Fotograf Bodil Zalesky.

Inlägg 29/100 i bloggutmaningen, #blogg100.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?