att vara halvvägs

by | Apr 20, 2015 | Artiklar | 0 comments

i blogg100
jag har deltagit i årets utmaning av #blogg100, med ett inlägg varje dag i 100 dagar. Detta är mitt 50:e inlägg i den utmaningen och jag har missat 2 dagar. Sånt händer och jag accepterar det. Häromdagen var jag på vippen att hoppa av vid 50 och känna att det räcker. Så stöter jag på ett peppande inlägg om att vara kreativ, i FB-gruppen kring utmaningen. Och där och då klarnade en ny väg framåt. Jag ska fortsätta, och acceptera min väg i denna utmaning. Göra om den till min. Så nu är jag halvvägs. Spännande att få upptäcka hur nästa 50 ska se bli.

i min samtalsintervjufas
Jag har nu intervjuat hälften av de 40 personer som sitter med kunskap, känslor, insikter och ideér till framtida utmaningar. Det är deras samlade bild som skapar den samlade kartbilden i min skalle och de samlade känslorna som visar på en möjlig hjärtats väg framåt i Norrtälje. På platsen Nordrona, även kallad Campus Roslagen. Utmaningen som blir min största i detta uppdrag ligger i kommunikationen – hur kan jag få andra att förstå det jag ser? Hur kan jag beskriva detta så att alla dimensionerna finns med? Så att det blir en tydlig väg. En lustfylld väg att vandra. En vandring som du inte vill vara utan. Jag är tacksam för att jag fått förmånen att växa och utvecklas i detta.

i min resa till min hjärtats väg
vad menar jag med detta? Jag vet inte riktigt ännu. Men något hände i mig idag.
Ikväll var jag med maken på ett seminarium kring beroende på Sveavägen och fick lyssna i tre timmar till Tommy Rosen som delade allt med oss. Fick oss att reflektera vad beroende är. Tommys definition av beroende är något du fortsätter att göra fast att det inte är bra för dig. Och han lyfte fram de 6 st tydliga områden som finns kring beroende: Alkohol, droger, sex, pengar, mat, teknik. Till detta pratade han om att under dem finns det 4 grundbeteenden/känslor som allt bottnar i: Procrastination, Resentment, Self  Down och Negative thinking. Jo,rå även jag är beroende. Och har således saker/händelser/trauman att arbeta med. Och att arbeta med dem för mig vidare på min hjärtas väg. Och jag upplever att jag har långt. Oerhört långt. Och nu är jag halvvägs. Halva resan kvar. Och ändå är jag redo. Redo att möte nytt och kasta mig ut för att prova mina vingar. Igen och igen. Meningen med livet är utveckling.

Inlägg 50/100… 
H A L V V Ä G S

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?