Att växa och utvecklas

  

För mig handlar livet i stort om att växa. Meningen med livet är utveckling. Att jag som människa i denna kropp lär mig nytt, annorlunda, lär om och utvecklas. Att jag tillåter mig själv att begå misstag. Att jag nästintill omedvetet strävar efter att få prova och utmana mig själv. Att jag ser på livet som en resa att få göra och prova. Att få utvecklas gör att jag känner att jag lever.

I ett tidigare inlägg beskrev jag en del i mitt utvecklande av mitt liv hur jag detoxade i livet. Och jag lovade där att återkomma och berätta vad jag tagit in i mitt liv istället, nu när jag har rensat och skapat plats för växande och utveckling. Vissa delar av det på listan nedan är sådan som jag har haft i mitt liv under en längre tid och annat har jag haft under en kortare tid. Och vissa delar kommer jag säkert att hålla kvar i medans andra bara är där nu för att det är just nu det som jag behöver.

Här kommer min lista över vad jag behöver i mitt liv för att växa och utvecklas just nu:

 • Att följa min lust och mitt hjärta
 • Skratt och leenden
 • Mindfulness
 • Färg
 • Meditativ yoga
 • Hundpromenader
 • Långa kramar
 • Utmanande tankar och ideér
 • Vara kreativ – sticka, virka, skapa i lera, rita, skriva
 • Utmanande uppdrag
 • Att få coacha
 • Att bli coachad
 • Samtal
 • Tid till mig själv
 • Träffa nya vänner
 • Träffa vänner i mindre sällskap
 • Läsa
 • Frigörande andning
 • Yoga
 • Närhet
 • Hejarop
 • Tid att lyssna
 • Att känna med alla mina sinnen

Jag läste ett par blogginlägg under påskhelgen om att hålla plats, dels för sig själv och för andra. Det var två väldigt konkreta inlägg och jag tipsar dig om att läsa dessa. Vet inte riktigt om “hålla plats” blev en tillräckligt beskrivande översättning…ja, läs själv så får du komma med nytt förslag om du vill.

How to hold space for yourself first!

What it means to “hold space” for people! Plus 8 tips on how to do it.

Som jag skrev i mitt inlägg om detox så jobbar jag inte bara med mitt inre ledarskap utan jag inser när jag läser inlägget om att hålla plats (how to hold space for yourself first) för mig själv – att min lista ovan är en av de delarna som behövs för mig för att jag ska kunna hålla plats åt mig själv.

Vad behöver du för att växa och utvecklas just nu? Vill du dela din lista med mig?

 

Inlägg 40/100 i bloggutmaningen #blogg100 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

 1. To hold space – att hålla ett utrymme? – Therese Tess Mabon - […] PS. Jag har skrivit lite om det här tidigare… […]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *