det saknas något

by | May 26, 2015 | Artiklar | 0 comments

Ibland när jag i mitt flöde på Facebook, google +, eller twitter stöter på artiklar som mina vänner lägger upp om skolan så blir jag engagerad. Jag läser, jag tycker, jag kanske sprider vidare, kommenterar eller skriver blogginlägg om det jag läst och vad jag ser i ett nästa steg.

Men nu. Nu saknas det något. I artiklarna. Det saknas en till dimension. Det saknas ett ifrågasättande av det paradigm som råder just nu. Artikelförfattarna utgår ofta okritiskt ifrån att samhället som det är nu kommer att fortsätta. Identiskt. Och att det utifrån den utgångspunkten går att attackera PISA, eller Nationella Prov, eller läxor, eller lärarutbildningen, eller annat. Men när de då gör det så saknas ett djup kring reflektionen om att för vilket samhälle eller för vilka människor och vilket människovärde är detta bra eller dåligt?

IMG_7051Kan jag hjälpa till att nyansera genom att ställa frågan VARFÖR så gör jag gärna det. I samtal där vi kan komma närmare varandra och uppnå oenighet. Och genom att kanske uppnå enighet. Vilket härligt samtal att få laborera med djupet, resultaten, statistiken, forskningen, erfarenheterna, praktiken, leken och tankarna.

Vilka tankar får du när du läser denna artikel från svd: Pisakatastrofen kan bli skolans räddning

Dela med dig till mig 🙂
Jag saknar djupet….

Inlägg 87/100

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vår app - The Lovers

Är det dags att vattna gräset där du står?
I vår app får du hjälp att göra det.

Nyhetsbrev

Vill du få upplyftande utmaningar och inspirerande ord med kärlek från mig?

Coaching

Söker du någon som kan utmana dig i att ta nästa steg i ditt liv, i din relation, i ditt professionella yrke?

Facebook Pagelike Widget