Vila i frid

by | May 19, 2015 | Artiklar | 0 comments

Arbetslinjen 1922-2015

Läser artikeln ovan och brister ut i gapskratt. Precis på pricken. Är den. Här kommer några utdrag ur den. Och läs den gärna du med.

Du var ett slags mystiskt väsen med en upphöjd, närmast gudalik position i samhället. Din oväntade död angår oss alla.

Du föddes 1922 på Statens arbetslöshetskommission i Stockholm. Din uppväxt präglades av puritanska värderingar. Idag hävdar många att din misstänksamhet mot människor som inte lönearbetar var överdriven. 

Jag är rädd att inga monument kommer resas efter dig. Någon nationell sorgedag är inte utlyst. Däremot kan man höra statsminister Stefan Löfven läsa några poetiska rader i Socialdemokraternas kampanj-app “Jobbmorgon”. De lyder: “Lystring! Dags att kliva upp. Kom ihåg: Framtiden byggs inte av snoozare.” Din aska kommer att spridas i pulvret hos landets kaffeautomater. Ditt minne hedras i form av en besynnerlig eftersmak.

Dessa minnesord är skrivna av Lars Berge och jag tackar Svd och honom för detta härliga skratt. Schlingmans egna artikel som inspirerat Lars är inte heller helt icke-rolig.

Men inget slår kanske denna av Berglin? 

 Passar även på att föreslå att ni tittar på hur det kan vara istället för arbetslinjen. I detta klipp med Ricardo Semler där han bland annat genom att leda på ett annat sätt skapar möjlighet för sina medarbetare långt bortom arbetslinjens tes. 

Inlägg 81/100, tjohooooo!!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *