flippa arbete – att börja med mig själv

Gick i förmiddags på en walk and talk med Helena och Snowy och jag berättade om
mina insikter kring att flippa arbete.

IMG_2273F L I P P A   A R B E T E

Jag menar att allt jag gör för mig själv är mitt arbete. Alla delar som jag göra för att jag skall må bra och utvecklas är mitt arbete. Dessa delar upptar den mesta av min tid och utrymme. Detta arbete.
Jag arbetar för att jag skall kunna ge mitt allt, och hela mig, utan rädslor, utan baktankar, utan skal.
Att ge hela mig och hela mitt allt. Alla mina kunskaper, all min kärlek, alla mina styrkor, alla mina kompetenser, all min intuition, allt mitt lyssnande. Mitt allt.

För att kunna ge mitt allt så måste jag arbeta. Med att ge mig tid, reflektion, påfyllning, utveckling och lärande. Och först när jag har “tagit på mig syrgasmasken” kan jag hjälpa någon annan.

Kalla detta flippade arbetet = I have put myself first!

När jag nu har gjort denna påfyllning och detta arbete att sätta mig själv först. Det är då det stora börjar. Det är där jag ger av mitt allt och det är där som jag kan ge i mängder och precis rätt till precis det som du behöver. Och allra helst i helheten och i delarna. Inte antingen eller. Utan både och. Och jag kan ännu bara ana kraften i detta. Jag har under det senaste året lagt otroligt mycket mer tid på mig och min utveckling, dvs på mitt arbete, än vad jag lagt på att ge till andra.

– Universum, jag är redo!

Jag har tidigare skrivit inlägg om arbete och du hittar dem här:
mer om arbete
att arbeta
lönearbete förkortar ditt liv?

Inspiration till detta inlägg har kommit under en längre tid och bland annat från dessa artiklar:
Vi jobbar för mycket – helt i onödan: Forskaren Roland Paulsen förklarar varför han tycker att vi jobbar för mycket – och föreslår att vi kortar ner dagarna.
Professorn: Vi borde bara jobba två timmar per dag: Professor Bodil Jönsson blev rikskändis genom tv-programmet “Fråga Lund” och är expert på begreppet tid. Hon menar att den snabba teknikutvecklingen gör att vi helt och hållet måste förändra synen på arbete och överväga att gå ned till 2 timmars arbetsdag.
Vi latar oss för lite: Sjukskrivningstalen ökar, välfärdssamhället knakar och hemma ligger de moderna arbetarna och gnisslar i sina bettskenor om natten. Hur hamnade vi här?
Att skapa mer jobb är en absurd tanke: Roland Paulsen om att allt fler arbeten är meningslösa och att vi istället borde ägna oss åt anarkistisk gymnastik.

Och senare till-lägg:
HippHippgänget om arbetsnarkomaner
Arbete måste inte räddas: Bodil Jönsson med ny vinkel på SvD
Från Brainpickings.org: To find fulfilling work
O
ch mer…How to find your purpose and do what you love

Inlägg 94/100 i bloggutmaningen #blogg100 och jag börjar undra hur det kommer att bli den 101dagen och den 102 dagen och den 103 dagen…kommer jag att fortsätta eller ta en break eller göra på annat vis? Du som varit med tidigare, hur har det blivit för dig efteråt?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *