Hej från Hugo!

by | Jun 18, 2015 | Artiklar | 0 comments

Jag är den första gästbloggaren här på denna blogg. Jag är en liten kille i mina bästa år. Fyllde tre år i april och har varit kompis med Snowy sen han flyttade hit till Ruddammen. Jag har lärt honom en hel del om schyssta buskar, bitit honom i skägget, jagat honom, tagit hans pinne och kelat med honom massvis. Och nu denna vecka har jag fått vara med hemma hos honom och hängt och myst med hela hans familj.

Min husse och matte fick för sig att lämna landet och åka på lång resa utan mig. Och det var precis vad jag behövde. De har haft svårt att klippa navelsträngen och jag är ju en stor kille nu. Klarar mig själv. Fast det är ju himla skönt att få mat, kärlek, vatten och kli-på-magen av någon annan än just dem. Äsch ni vet vad jag menar, det kommer ju bli skönt att komma hem igen. Men just nu – lever jag livet! Ut med gamla rutiner och in med nya. Visste ni husse och matte att äggröra med gul paprika är supergott. Eller riktigt fin lagrad parmesan. Jag tror jag håller på att bli finsmakare. Stora vita bönor med tonfisk är även smarrigt det med. Mumsig vecka för mig 🙂

Och spännande har det varit också:
 Onsdag 10:e – skogshäng med grannen Aina. Och så en massa nospussar till Snowys matte på eftermiddagen – hon är dödsmysig. Hon kan massera mig på ryggen med hudrullningar och härligt kli på magen. Somnade vid 23-tiden.
 Torsdag 11:e – Sovmorgon till kl 7. Ut till tvättstugan. Sen in igen och sov lite till. Och på eftermiddagen var det dags att åka bil. Jag hade ett fint bälte till min sele så jag satt säkert i baksätet och sov nog mest hela tiden. Visste inte riktigt vart vi skulle och hängde inte med när människorna pratade alldeles för mycket under bilresan. Det var med en morbror Lars och jag var allt lite skeptisk till honom i början. Bilresan slutade i Åtvidaberg och där fick jag och Snowy springa lösa på tomten hemma hos moster Helene. Ove, gräsklipparen, fick stå och vila när vi var där. Skönt!

 På kvällen gick vi på golfbanan och åt på restaurang. Fast jag fick ingen mat förrän vi kom tillbaka till Helene. Nästan midnattspromenad på kvällen…så sent sent i säng.
 Fredag 12:e – nospussar på tidig morgon från mig och Snowy till Therese som fyllde år. Vi firade henne så gott vi kunde. Jag bet lite i hennes pekfinger och hon fick klia mig på magen igen. Vi sprang mellan Helenes tomt och Richards tomt. De ligger nästan bredvid varandra och vi hjälpte till med att fixa inför studentfirande. Jag jagade ballongerna och tog hand om alla som körde förbi. Alltså jag ropade att det är här vi ska fira Olivia i eftermiddag. Det var många som hörde mig för det kom massor senare på eftermiddagen. Innan dess åkte vi och hälsade på Ronja som är en schnauzer. Hon älskar också pinnar. Där bredvid bodde Snowys mormor. Vi fick lukta på rabarberpajen och snusa i soffan. Sen du matte, då gick vi på studenten. Det var en massa människor med fina kläder och skyltar och glitter och fest. Massor med tutande och oväsen så det var skönt att gå därifrån. Och varmt. Säkert mer än 25 grader. Min tunga hängde långt utanför munnen. Konstant.
Så när gästerna kom på eftermiddagen då låg mest jag och Snowy och latade oss i skuggan i partytälten och höll koll på hela flocken. Alla bara älskade oss. Vi var såna exemplariska hundar 😉 Senare på kvällen tog vi bilen hem till Stockholm igen och då tyckte jag att det var ok att ligga nära morbror Lars. Somnade sent igen med huvudet i Buddhas knä. Senare på natten sov jag nära Snowys matte.
Lördag 13:e – Va, ska vi vara ensamma? Ska inte vi få följa med till Uppsala och spela rugby? Aha, den här unge hussen är hemma med oss. Och ok, vi fick äggröra till frukost. Så då kan vi väl ligga innanför dörren och vakta huset. Vi ropade högt och tydligt till alla som gick förbi att vi var här. Vi har två olika stämmor, Snowy lite ljusare och jag tar basstämman.
Jaha, ni kom hem igen från Uppsala!  Nospussar till alla som vi saknat och sen var vi ju helt supertrötta och sov och sov och sov under hela eftermiddagen.

 När vi inte var på promenad och skrämde duvorna i Lill-Jans skogen. Eller badade i leran vid Ugglevikskällan. Jag fick en rejäl borstning när vi kom hem. Det var skönt! Och efteråt mumsade vi på varsin fryst kycklinghals! Fatta vilken lyx! Somnade sent till pulsen i musiken från Summerburst.
Söndag 14:e: Regnig morgon och sovmorgon. Ut i våta vädret på promenad en timme och sen tvättning i badkar, borstning och kli-på-magen av en av lillhussarna. Alltså det här med att bo med många människor verkar riktigt bra. Alltid någon som vill gosa med mig.


Måndag 15:e: Idag är ingen vanlig dag för idag fyller Snowy 3 år. Vi firade på morgonen med sovmorgon och långpromenad. Sen blev det kalas med god blodpuddingstårta. Oj så gott! Snowys husse säger att Emil har skickat frågor om mig. Emil, Emil – vem är det 😉

IMG_2492

 

Nejdå – jag saknar er nog allt litegrann om jag känner efter innerst inne. Fast just nu har jag det toppen så ni ska fortsätta njuta av er resa så fortsätter jag njuta av all kärlek jag får ifrån alla människor som tar hand om mig.
Tisdag 16:e : Idag har vi varit med på filminspelning. Till en grej på youtube där småhussarna, fast de är superlånga, tillsammans med kompisar varit ute och filmat och jag och Snowy fick hänga med. Vi vet inte om vi är med på film eller ej…. Annars har vi även varit ute på långpromenader och ätit gräs och haft någon fästing krypande i morrhåren. Ännu ingen som bitit sig fast tack och lov. Och så har vi blivit riktigt, riktigt bra på att skälla på brevlådan. Du vet när det ramlar ner något där. Då säger vi till posten att det är Snowy och jag som bestämmer. Hehe!
Onsdag 17:e : Vaknade tidigt och kärleksbombade Hunter och Therese. Och lite senare kräktes jag lite slem. Men det var bara litegrann och jag mår bra igen nu. På eftermiddagen var vi ute på en lång promenad och nu tar jag igen mig i sängen. Jag har det bra!

 Torsdag 18:e: En skön och lång morgonpromenad i det blöta gräset. Springa lösa vid Brunnsviken. Rulla mig i sanden vid badplatsen. Och komma springande när Therese ropar : Kom här grabbar. Grabbarna. Snowy och jag. Gillart! 

Nospussar till alla som vill ha!

/Hugo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *