politikerskola?

by | Jun 27, 2015 | Artiklar | 0 comments

Från ett par av mina vänner har jag fått frågan om det inte är dags för mig att engagera mig politiskt. Min första reaktion har varit att nej, det vill jag inte. För jag tror inte på dagens politik, det politiska spelet, den skendemokrati som vi har idag. För många delar som är fel. Och varför de är fel, eller hur vi ska kunna ändra på dem och till vad har jag inte svar på idag. Jag vet bara att de inte fungerar fullt ut eller så bra som jag vet att något kan. Och det känns fel.

Och så dök detta initiativ upp: Politikerskola – där ett flertal kända namn står bakom ett initiativ (Höj Rösten) att skapa nya politiker. Så här skriver de i DN.se:

Nytt initiativ. Tron på politik och demokrati smittar – men det gäller också misstron. För att öka medvetenheten och engagemanget i samhällets alla delar behövs fler vägar in i politiken. Därför startar vi Höj Rösten Politikerskola, som ska ge kunskap, verktyg och nätverk till framtidens politiker, skriver personerna bakom Höj Rösten.

En genklang i mitt inre. Det här kan vara något riktigt bra är min känsla. Jag vet inte hur de kommer att göra eller gå tillväga, men om det sker på rätt sätt (hur vete tusan) så kan det bli riktigt bra. Håller tummarna att så blir fallet och att det inte blir som dessa kritiska röster tror. De menar att denna politikerskola som skall startas inte kan göra så utan partierna. Den måste höra ihop med dessa.
Visst kan det vara en poäng att göra så, men ser jag till mig själv så finns det inget av nuvarande parti som jag sympatiserar med fullt ut. Inte ett enda driver politik som jag kan instämma med i alla frågor.

Så det måste till ett nytt grepp. Och det tror jag att initiativet från Höj Rösten kan vara ett svar på. Och det finns med all sannolikhet flera svar.

Har du några fler svar? Eller fler frågor? Dela dem med mig 🙂 

 

Eller? ? 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *