Sølv bryllup

by | Jun 7, 2015 | Artiklar | 0 comments

25 år som gifta, eller 25 år som ett par. Vilket som så är det något värt att fira. Och då vill jag att vi alla kikar på vårt grannland – de röda och vita som står samman sida vid sida. Danmark.

Jag blev påmind om deras traditioner kring detta då jag i helgen var på en dansk 50-års firande på The Lodge i Skåne. Födelsedagsbarnet och hennes make hade då varit gift i exakt 12,5 år och firade således kopparbröllop enligt dansk tradition. Och när de firar Sølv bryllup så ska det firas sisåhär:

62af-e59a-4e83-bb5e-80a8b64e403f

Familie eller venner opstiller æresport over hoveddøren og arrangerer morgenbord eventuelt indledt med hornmusik og sang. For ægteskaber indgået om lørdagen er dette normalt en tirsdag- eller onsdagmorgen.

Åh, det här låter ju bara hur trevligt och härligt som helst. Jag vill också fira på detta viset. Så – om du är där jag och maken är den 25 juli 2023 är du välkommen på frukost och hornmusik och sång. En æresport vore en lagom present. Gå samman med övriga gäster och ordna detta.

Save the date – 25 juli 2023 

Inlägg 99/100 i bloggutmaningen #blogg100

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *