Happinez magasin

by | Jul 16, 2015 | Artiklar | 0 comments

HappinezFör ett par dagar sedan såg jag nyfiket ett för mig nytt magasin från Nederländerna. Happinez. Jag köpte och läste. Och vek hundöron. Och reflekterade. Och läste om. Och nu vill jag dela en första del med dig här.

Det handlar om 5 insikter till att göra världen till en bättre plats. 5 insikter som ursprungligen kommer ifrån Mexiko, Toltec. Och om du anammar dessa 5 insikter så kommer du att göra både ditt liv och världen runt dig mer vacker.

So here we go…

1. Be impeccable with your Word
Meaning first and foremost that you don´t say or think things that are directed against yourself. You don´t tell yourself: I am ugly, I am fat, I am old, I am not good enough. Instead focus your words on what is loving and true. Use the strength and the power of words no longer against yourself, but use them to create beauty.
Den här första insikten är den svåraste menar Don Miguel Ruiz. Den kräver mod och uthållighet. Samtidigt är denna första insikt även så kraftfull att den allena kan förändra ditt liv.

2. Don´t take anything personally
You create your world in your mind, and that is exactly what other people do too. We all “dream” constantly. You yourself is the main character in your dream. Others in theirs. You are the only one who truly knows you, so what other people say about you or to you cannot possibly be about you. It is merely an expression of the other person´s dream. So don´t take anything personally.
Den här insikten kan ge dig enorm frihet. Om du inte längre oroar dig om vad andra ska tänka om dig eller säga om dig, ja då är du fri att skapa ditt liv på ditt sätt.

3. Don´t make assumptions
We all have a great need for explanations and for knowledge; knowing how something works gives us a sense of control. Nearly all conflicts in this world are based on assumptions we make and then take personally. But nearly everything you tell yourself is no more than an assumption, because how do you know that it is the truth? Ask questions and be clear. Stop making assumptions.
Om dina tankar och beteenden kan sluta utgå ifrån dina antaganden så kommer du att se livet som det är istället för som du tror att det är (baserat på dina föreställningar).

4. Always do your best
The first step towards any change is awareness, and then: practice. It means learning to be good to your self instead of weakening your own position. Your “best best” won´t be exactly the same every day. And that is ok. Every day is a new beginning.

5. Be skeptical, but learn to listen
When you start going through this process you will begin to question many of the things you used to believe about yourself or others. Being skeptical is the first part of this 5th insight. Listen carefully to what you are told, or what you tell yourself. is it really true? Learning to listen is the second part. The things that other people tell you reflect their personal dream. By listening carefully you will know when their words are founded in truth. Learning to listen carefully will also help you to communicate better.

08 May 2014 --- Woman Holding Dandelion --- Image by © Blossom Peaches/ableimages/Corbis

08 May 2014 — Woman Holding Dandelion — Image by © Blossom Peaches/ableimages/Corbis

Svårt? Absolut.
Om jag har nått fram? Inte på långa vägar.
Tränar jag på detta? Ja, något varje dag. Inte allt. Ett steg i taget.
Är det bara detta jag anammar och tror på? Nej, inte alls. Det som ligger i detta är väldigt nära mina värderingar och skapar genklang i mig. Det finns även mer som gör det. Och just idag ligger dessa fem insikter nära mig. Jag vet inte hur det är om en månad eller ett år. Jag lovar dig bara att jag fortsätter på min resa.

Njut vidare i livet! Puss och kram

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *