Har du något emot…

by | Aug 26, 2015 | Artiklar | 0 comments

Nej, trodde inte det.

Vi har alla ofta lätt för att snabbt svara nej till vissa frågor. När kidsen var små hade vi en bok som hette “Sagan om Ja och Nejtrollet” (av Inger Edelfeldt) och den var helt underbar. Enkel att ta till sig för ett litet trotsigt nejtroll. Som bara grämer sig att det har sagt nej, när det vill säga ja. Men det är så svårt att ändra sig och säga ja.

Så då trollade vi med en annan slags fråga: Har du något emot att jag hjälper dig med att ta av dig skorna? Nej. Och så skönt det kändes när nejtrollet då inte behövde gräma sig. Det fick säga nej. Men det blev ett ja. Som trolleri.

I samtal när det känns oframträngligt och svårt att nå in till vad det egentligen handlar om. Eller när du borrar i ett problem. Eller i dina egna samtal med dig själv. Prova att använda trolleri-frågan:

Har du något emot att….

Jag ska försöka att använda den oftare. Påminn mig gärna 🙂

PS. Här hittar du en bokrecension av Julia om boken. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *