…när världen stillar sig…

by | Aug 11, 2015 | Artiklar | 0 comments

Zebra Snow globe

Photo from Flickr.com by Pareé

Häromveckan lyssnade jag till min favorit, Krista Tippet, som intervjuade en nunna, Simone Campbell.

Jag hade ingen aning om vem hon var eller vad jag kunde förvänta mig av intervjun, med namnet: How to be spiritually bold!

Namnet i sig var dock en magnet – och jag är glad att jag lyssnade. Rekommenderar skarpt att du också lyssnar.

Det som fäste sig tidigt i mig kom även tidigt i intervjun, då Simone berättar om hur viktigt det är för henne att meditera och att hon numera har lärt sig Zen meditation. Fråga mig inte vad skillnaden är. Jag vet inte det ännu.

 And the sitting part is just — I say it’s like this: life’s like a snow globe and it gets all shaken up. And then sitting, doing Zen, you put the snow globe down, and it all sinks down. And there’s clarity. For one brief shining moment every now and then.

Efter att Simone berättat dessa meningar ovan fann jag en klarhet i min stund. Och nu kan jag riktigt känna och använda denna som en egen metafor för mig i min vardag och för andra som jag behöver beskriva något för.

Andas och slut ögonen.
Känn hur allt sjunker ner.
Hur allt sjunker in.
Och att det blir tydligt.
Och klart.
Öppna dina ögon.
Agera.

Thanks Pareé for letting me borrow this photo to illustrate my feelings on making my world come to still…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *