five persons to change the world…

by | Oct 9, 2015 | Artiklar | 0 comments

Igår var jag med om en maffig upplevelse. Det var dags för den andra live-sändningen i den MOOC som jag deltar i, U.Lab – Transforming business,society and self. Otto Sharmer leder oss igenom de 90 minuterna där vi ägnar mer än halva tiden till en journaling övning. 19 frågor att skriva kring. Bara att sätta pennan på pappret och se orden träda fram. Inte tänka.

Efter 17 frågor leder Otto in oss alla,  >50k deltagare över hela världen, i en guidad visualiseringsövning. Vi är stilla och känner “the emerging awareness”. Jag känner stark kraft från de andra deltagarna. Särskilt när vi uppmanades att känna m fötterna och att öppna våra hjärtan. Andra besök fick jag när vi öppnade våra hjässor. “Min gröna jätte” kom med sina vänner.

Under den guidade visualiseringen blev vi även ledda in i vår framtid och för mig blev det oerhört starkt och känslosamt. Jag träffar sex personer som jag vet vilka de är och vi har en uppgift gemensamt i min visualisering. När Otto sedan ber oss om att vända tillbaka till nu och skriva ner de fem namn som med mig skall förändra världen så talar han verkligen till mig. Det var så jag upplevde det.

“All it takes is five people to change the world”, sa Otto. Här kommer mina fem:

Helena Roth

Hunter Mabon

Jo Hall

Susanne Gunnarsdotter Lampa

Sara Modig

Jo, det var en tydlig sjätte person också…Bill Clinton. Honom har jag valt att parkera då länge och har istället bjudit in övriga till samtal. Jag vill berätta om min visualisering och se vad dessa fem ser att de kan hjälpa mig till denna framtid. De andra fem har jag redan bokat upp samtalstider med och det sker redan i nästa vecka. Och maken Hunter har jag redan pratat med och mer blir det nu i helgen under resan till Leicester med P14-laget ifrån Stockholm Exiles Rugby. Lagets första rugbytour.

Undrar vilka mina söners fem personer blir vid olika tillfällen i livet. Vilka fem personer som de kommer att ta hjälp av för att kliva in i framtiden. Kanske finns de för vår yngsta son i hans rugbylag?

The-Five-Property-Investment-Risk-Profiles-

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. besked | Therese Mabon - […] ingen plats för mig denna gång på politikerskolan Höj Rösten. Så nu tar jag tag i mina världsförbättrare och…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *