2015 – en tillbakablick

by | Dec 31, 2015 | Artiklar | 0 comments

För mig har 2015 varit ett härligt år.
Det har hänt mycket,
jag har prövat mycket,
jag har tagit mig själv på allvar och
jag har lärt mig massor.

Nya saker jag provat:

 1. Att bli intervjuad i en podd – 100% podden av Charlotte Cronquist – det var så roligt och jag är tacksam för att Helena via twitter tipsade Charlotte om mig och att Charlotte var modig att intervjua mig trots att vi inte kände varandra.
 2. Att prova anti gravity yoga – alltså yoga i en stor hängmatta liknande fallskärmsduk. Askul!
 3. Att delta i TVÅ bloggutmaningar och detta har inneburit att jag den största delen av året har bloggat ett inlägg om dagen. Först var jag med i #blogg100 under våren och där fanns mycket stöttning i en Facebook-grupp där vi delade inlägg, utmaningar och lösningar. Och nu under hösten #blogg101…fast den blev #blogg90 för mig (90 inlägg från sept-dec) . Det har varit roligt och bra att ha den utmaningen för mig. Då har jag kommit igång med mitt skrivande och skeppar ut inlägg i cyberspace. Vissa läses mer än andra och jag lär mig massor. Det är, som några andra bloggare säger, en form av självcoaching.
 4. Att åka på tour med ett U14-lag till England. Roligt, inspirerande och vilket härligt gäng med spelare, ledare och föräldrar. Kärlek till alla!
 5. Att hyra båt i somras med kusiner i Orbetello och åkte ut till Isola di Giglio och njöt ombord och i det klara turkosa vattnet. Det var en sån härlig dag. Gör gärna det igen!
 6. Att assistera på en coach-kurs och kurs i Modigt Ledarskap. Det var mycket lärorikt både vid varje modul, emellan modulerna och efteråt. Jag har fått insikter och många nya vänner.
 7. Att gå med järngänget på en MOOC vid MIT: Transforming business, society and self. Så bra!! Både innehållet, upplägget och järngänget förstås. Unnar alla detta! Gå den i vår om du kan!
 8. Att med maken läsa en annan kurs på distans: Design Kit: The course for human-centered design
 9. Att gå på handledarutbildning för att övningsköra med äldsta sonen. Jag har ännu inte kört med honom, men snart så…
 10. Att föra samtal med politiker om vad politik och demokrati är för dem.
 11. Att möta nya människor som jag kontaktat via sociala media…som jag inte känt tidigare. Underbart att få växa tillsammans med nya vänner som jag upplever är med om samma skifte som mig och andra.
 12. Att måla med mitt hjärta hos Lisa Rislöw. Det var superroligt och underbart kladdigt inspirerande. Det vill jag göra igen! Min tavla hänger i köket på vår skorstensvägg. Den är fin!

Vad har hänt?

 • Jag har haft ett par uppdrag åt kommuner. Det har varit intressanta uppdrag och jag har lärt mig mycket under dem. Jag tar gärna fler uppdrag där min kompetens, kunskap och erfarenhet kan komma till nytta för andra.
 • Jag har läst enormt mycket, eller framförallt så har jag (tack Jo Hall) fört in det jag läst i min Goodreads profil. Så här kan du se vad jag har läst under 2015. Plus att jag har fyra böcker som jag läser just nu, alltså påbörjade under 2015, men ej slutförda.
 • Jag har provat en ny keramikverkstad i Solna, vid Hagalund. Häng gärna med om du vill!
 • Jag har fördjupat mina kunskaper om mig själv idag och tidigare genom med frigörande andning.
 • Jag har utmanat, inspirerat och varit en förebild för många. Både på bloggen, sociala media och IRL.
 • Jag har sökt en politikerskola och fått nej tack.
 • Jag har arbetat i mitt eget företag hela året. Min egna chef varje dag.
 • Jag har ägnat tid och kraft åt mig själv. Att bara vara. Att skriva. Att yoga. Att mysa med Snowy. Att gå på hundpromenad. Att prata med människor jag inte känner. Att göra i det lilla. Att gå dit det drar i mig. Att lyssna på mig själv. Att lyssna till min kropp och mitt inre ledarskap.

Växande och lärande…

Ja, året 2015 har varit ett år där jag har fokuserat på att växa och lära, i allt jag har varit och gjort. Vad som kommer näst kan vi bara gissa. Det jag vill fortsätta med ska jag berätta om en annan dag. Här på bloggen.

  
Till sist ett par ord om att älska som kommer från Brainpickings och Thich Nhat Hanh:

“If our parents didn’t love and understand each other, how are we to know what love looks like? … The most precious inheritance that parents can give their children is their own happiness. Our parents may be able to leave us money, houses, and land, but they may not be happy people. If we have happy parents, we have received the richest inheritance of all.”

“To love without knowing how to love wounds the person we love. To know how to love someone, we have to understand them. To understand, we need to listen.”

“When you love someone, you should have the capacity to bring relief and help him to suffer less. This is an art. If you don’t understand the roots of his suffering, you can’t help, just as a doctor can’t help heal your illness if she doesn’t know the cause. You need to understand the cause of your loved one’s suffering in order to help bring relief.”

“The more you understand, the more you love; the more you love, the more you understand. They are two sides of one reality. The mind of love and the mind of understanding are the same.”

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?