Mod – del 5

by | Dec 15, 2015 | Artiklar | 0 comments

För att kunna vara modig, och inte naiv eller dumdristig så är min erfarenhet att det krävs tillit. Minst till sig själv. Och gärna till någon runt dig. Att ge tillit till någon annan kan även vara modigt. Så det hänger ihop från flera håll. Precis som palindromet TILLIT.

Igår provade jag Brene Browns nya online-klass “The anatomy of trust”. Den är kostnadsfri och du hittar den här.

Jag har tidigare i samtal med vänner och bekanta vänt och vridit på orden “trust” och “faith” och inte själv upplevt att de riktigt är på samma nivå som tillit. Och igår i online-klassen så händer det. Jag ser det som Brene förklarar och inser att “trust” är tillit – så som hon definierar “trust”. Nyfiken? Kika nedan…

Skärmavbild 2015-12-15 kl. 11.07.23

Brene beskriver i online-klassen hur hon och hennes doktorander scannat igenom det enorma material som de har och letat efter vad som de intervjuade personerna beskriver och säger om “trust”. Och de kunde ta sina fynd och sammanfatta i de orden som finns i bilden ovan.

BRAVING
Boundaries
Reliability
Accountability
Vault
Integrity
Nonjudgment
Generosity

Online-klassen innehåller 3 videos om totalt 30 minuter, samt att du får en poster (bilden ovan) och fyra olika övningar att göra med dig själv, i en grupp eller ett lag, i en organisation och en ytterligare.

Min rekommendation för att bygga och öva på din tillit är att du ägnar i alla fall tid till de 30 minuterna initialt, och därefter bestämmer dig om du ska fortsätta med övningarna. Kanske inte idag, eller imorgon, men kanske 2016.

Låt 2016 bli året där du har stor tillit och är modig – för din egen skull!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *