ledarskap för mig

by | Jan 27, 2016 | Artiklar | 2 comments

Vad är ledarskap för dig? 

Den frågan fick jag häromdagen av Caroline
och jag kände att svaret kom långt inifrån mig.

Först att kunna leda sig själv
– ett inre ledarskap. 

Därefter att kunna visa, berätta och
inspirera vilket mål gruppen/individerna har och varför. 

Till sist att ge gruppen/individerna det som hen behöver för att uppnå detta.
Där framförallt tillit är en stor kraft. 

Varför ska en bra ledare och ett bra ledarskap vara så här?
Jo, för att en ledares främsta uppgift är att skapa nya ledare.

I am here to change the world

OM detta är ledarskap för mig…
…VAD är ledarskap för dig?

2 Comments

 1. Johanna

  Att leda mig själv, ja vad är det? Att ge mig det jag behöver för att må bra, att ha tillit till att jag klarar mig, att jag håller.Att jag har tillräcklig av vad just jag behöver för det livet kommer visa mig.

  Att leda andra- spontant kommer… att visa vägen, ta gruppen från en plats till en annan och skapa förutsättningar och förståelse för processen och målet, att motivera, anpassa utifrån vad gruppen/individen behöver just nu för nästa steg. Att identifiera behoven…Att lyfta andra och bidra till deras utveckling genom bla feedback så de presterar på sin unika maxnivå. Skapa förståelse är otroligt viktigt, tänker jag. Förstår man inte meningen/uppdraget blir allt annat mindre verkningsbart och man pratar inte samma språk. Att ingjuta mod, vara en förebild.

  Tänker Johanna så här på kvällskvisten 😉

  Härligt att du gillade dagen!

  Kram

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *