need or want

by | Jan 26, 2016 | Artiklar | 0 comments

 

View this post on Instagram

Words by @drwaynedyer ??

A post shared by Therese Tess Mabon (@tessmabon) on

Ett av mina inlägg på Instagram och till det kommentar om need och needs, på en grundläggande nivå (jag tänker: varm, kall, hungrig, mätt, trött, pigg, älskad). Och hur svårt det är att då lyfta sig till ett icke lidande. För att de grundläggande behoven inte är tillgodosedda. Mina svar på de kommentarerna är att jag inte förringar de som inte har sina grundläggande behov tillgodosedda. De finns och de kan känna lidande. Det jag värjer mig emot är att de som har sina grundläggande behov tillgodosedda. Att de använder sig av sitt lidande och sitt behövande som en källa till sitt frosseri och sitt konstanta “det är så synd om mig”-tänkande.

There is an ancient saying among the tribes of the Arabian Desert: you will know that someone truly cares about you when they tell you what you need to hear rather than what you want to hear. And so this article is written in that spirit of care and respect.

Citatet ovan är från ett blogginlägg på On Being – The end of arrogance is needed

Och jag hoppas att jag oftare får höra det jag behöver höra än det jag vill höra. Och att jag oftare kan ge det andra behöver än vad de vill ha. Med ge menar jag inte lära eller berätta för någon. Utan att vara där så att personen i sig kan upptäcka detta inuti sig. En sån upptäckt blir långlivad och en inlärning sker. Det är genom dessa som jag tror att vi kan känna att det vi behöver egentligen är samma sak som det vi vill ha.

Det ska bli spännande att ta mig an utmaningen att arbeta på MIND och telefonlinjen och chatt-linjen. kanske möter jag människor som jag kan vara där för. Så att de upptäcker något inuti sig själva. Som kan leda dem bort från destruktiva mönster.
Kommande helg blir det utbildning och så småningom blir det arbete. Ett pass varannan vecka. Wish me luck!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. för att jag älskar honom – Therese Tess Mabon - […] Skrev häromdagen om att släppa taget, och lite tidigare om Need or Want, och en till om Det är…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *