att träna på i maj – massage!

Under ett par månader, typ sedan mycoplasma i oktober, så har jag och maken haft träningsmål med våra månader. Och denna månad föreslog jag att vart mål ska vara daglig massage. Jag vill kalla det målet för #massagemay eftersom vi emellan oss har namngivit våra andra månader och dess träning ;-).  (ett av dem har jag skrivit om här…#soberoctober som blev fuctober också)

Målet med att ge varandra (eller en av oss) daglig massage är att förstås njuta under stunden, men även för att se om vi kan “väcka” områden i våra kroppar som ännu inte har sina känselspröt öppnade. (Hoppas du fattar vad jag försöker förklara). Igår som var vår första dag i #massagemay så blev det ett önskemål för oss båda. Alltså att vi fick bestämma var på kroppen massagen skulle ges och idag kommer det att bli annorlunda för jag har redan önskat att få massera makens händer ikväll. Så får vi se vad det kan leda till. Ett nyfiket utforskande i att ta emot, i att ge och i att undersöka vad som sker efteråt.

Har du och din partner eller du med dig själv satt några mål för att vara mer intim? Jag kan varmt rekommendera att sätta mål även i denna del av livet.

7 Comments

 1. Sara Modig

  Oh, det låter heeeelt ljuvligt! Och med stor potential för att leda både till lek och smek. Jag fick presentkort på massage av min älskling i födelsedagspresent av honom i födelsedagspresent och jag ska definitivt se till att ta vara på de klippen i #massagemay.

  Reply
   • Sara Modig

    Jo. Han kan få lite massage oxå. Kanske. Om jag kan sluta njuta… 🙂

    Reply
 2. Liw

  Trevligt initiativ! Fysisk beröring öppnar ju upp för att slappna av, ger njutning och att komma närmare varandra. Vi brukar klia varandra vilket ger liknande effekt. Kramas är ju också ett enkelt sätt att visa att man bryr sig och för att komma nära ?

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, alla sätt att visa närhet och närvaro uppskattar jag. Att vi just nu lägger vikten vid massage är för att utforska huden och musklerna precis under…för att väcka dem som känselspröt.
   Och att lägga arbete och energi på att ge massage i 31 dagar känns som en fin gåva att både få ge och ta emot.

   Reply
 3. Magnus Blixt

  Coolt initiativ! Tack för att du delar och inspirerar!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *