Detox och koppar-fajten

by | May 17, 2019 | Artiklar | 0 comments

Och just på bilden håller jag på att testa om jag har jodbrist….och det verkar jag ha det också.

För en vecka sedan fick jag mina resultat av en hårmineralanalys jag testat. Och det innebar en massa förslag till förändring i min kost samt ett tillskott av andra saker.
Jag hade ett långt samtal med Maria vid Big Heart i Norrköping som ledde mig igenom hela analysen, föreslog ett par förändringar till analysen då hon hade HELA min bild klar för sig och vi landade i ett Hell Yes från mig.

Jag vill gå in i en period av detox ifrån alla mjölkprodukter. Undersöka vad som sker i min kropp och knopp kring det. Jag vill undersöka hur jag kan fajtas mot de höga koppar-halterna i min kropp. De som är så höga att de säger till järnet att det är tyvärr fullbokat, så järnet tas inte upp i min kropp. Jag vill undersöka hur jag kan få en bättre “stämning” i min mage (magsyra etc) för att kunna ta upp mer av zink och B-vitamin bland annat.

Jag fick ett par olika tabletter som jag tar morgon, middag, kväll. Samt munkpeppardroppar. 40 st morgon och 40 st på kvällen. Just dessa ska hjälpa mig i mina känslostormar, så dessa är både jag och maken mest nyfikna på.

Sen blev det ju även en lång lista på vad i kosten jag bör undvika (förutom mjölkprodukter) och vad i kosten jag bör öka. Och nej, inte stod choklad på rätt lista. Inte heller fanns jordnötssmör eller ostbågar på rätt lista. En ökning av proteiner är det som jag ska fokusera mest på. Och rabarber. Och sparris. Vilka vi har på kolonilotten båda två, yay!

Så….om tre månader då. Vad ska ha skett då tror jag?
Hmmm – det jag tänker att jag “vunnit” mest på är en stolthet över mig själv i att ha tagit hand om mig på ett omtänksamt sätt i tre månader. Helhjärtat omhändertagande. Det kommer nog att bli den största “vinsten”. Jag vill även tro på att mina kopparhalter inte längre är dominanta, samt att min zink, selen, B-vitamin, mfl har “snyggat” till sig. Jag tror även att jag kommer att ha tappat vikt. Bara nu på 4 dagar har jag tappat ett kilo. Så det kommer att bli mer, men jag ska göra mitt yttersta för att inte tappa mer. Jag vill även tro att mina östradiolnivåer är mer i balans med min progesteron så att jag kan minska mitt användande av progesteronkrämen som jag nu tar i betydligt större dos på morgon och kväll.

Mitt i augusti vill jag kosta på mig ett nytt hormontest. Via saliv. Som jag vill ska mäta och ge råd kring balanserna emellan:

  • Testosteron
  • Progesteron
  • Östradiol
  • Östron
  • Östriol
  • Kortisol

Förhoppningsvis kan vi då även justera min kost och mina extra tillskott i augusti så att jag finner en ny hållbar väg i min kost som inte är så “detoxig” eller radikal, utan mer helhjärtat omhändertagande.
Förhoppningsvis kan vi även då se om jag ska ta ett tillskott i form av östriol som kräm, och se om jag då kan minska mitt användande av progesteron.

Häng med på min resa att fajtas mot kopparen….eller kanske bara tillför jag lite putsmedel så att det skiner blankare? Som en väldigt snygg kopparkittel ägd av en klimakteriehäxa…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *