Vetenskap bakom bättre relationer…

En artikel från Bustle i mitt flöde häromdagen. Där vetenskapliga studier och artiklar bekräftar det som maken och jag redan vet. Att göra saker tillsammans ger möjligheter till en bättre relation. I artikeln har de rangordnat 8 stycken aktiviteter…..visst är du nyfiken på vilka?

  1. Sex såklart! Med varandra! Frigörandet av oxytocin är en av fördelarna med denna aktivitet. Och att vara naken nära någon man är kär i är ju heller aldrig helt fel. Att få “huda” så mycket som det bara går liksom.
  2. Lyssna på musik tillsammans. Även denna aktivitet kan frigöra oxytocin och är du dessutom nära någon när du lyssnar till musik så hjälper ju oxytocinet till att skapa närhet (to bond) mellan er.
  3. Delta i volontärarbete tillsammans. Återigen oxytocinet som frigörs när man deltar i att göra något för någon annan. Denna aktivitet har vi ännu inte testat själva, men vi har vänner som gör detta och de har berättat om hur inte bara aktiviteten men även den gemensamma resan till och från läxhjälpen (som är deras “grej”) har fått dem att se varandra med nya ögon.
  4. Gör nya och spännande saker tillsammans. Jamenprecisvadvigör. Kastar oss ut och testar aktiviteter där vi båda är nybörjare. Där det kan vara läskigt att visa sin sårbarhet och att en inte kan. Göra misstag. Så, ja, låt det vara lite läskigt det ni väljer. Inte bara nytt.
  5. Res tillsammans. Spendera lite mer vi-tid tillsammans. Utan de måsten som finns på hemmaplan.
  6. Gör något skräckinjagande tillsammans. Kanske är ni höjdrädda båda två? Då kanske det passar att testa fallskärmshoppning? Så denna aktivitet är lite mer än bara läskig. Den kräver ännu mera mod av er båda.
  7. Träna tillsammans. Inte bara spenderar ni tid tillsammans, ni kommer även att må bättre enskilt av träningen vilket ger er relation en boost. Ju.
  8. Prata efter sex. Eller som i mitt tillägg – var tillsammans med era kroppar en stund till efter sex. Prata gärna och du minns väl att förspelet startar redan här 😉

Nåja. Inte hur mycket kvalitativ eller kvantitativ forskning bakom dessa aktiviteter. Men oavsett det är de väl värda att pröva. Eller hur?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?