Jag var otrogen

När vi, Hunter och jag, möttes den där dagen för 28 år sedan. Vid rugbymatcherna. På Årsta IP. Inte en tanke då på att jag skulle vara otrogen. Vi bara pratade, skrattade och gick tillsammans hela kvällen. Samma sak nästa helg när det var rugbyfest igen. Och veckan efter när min GIH-klass var ute och festade. Vi sågs en kväll varje helg i tre veckor. Sen sov jag över. Utan att vi hade sex. Men vi hånglade och vi kramades och låg bredvid varandra i sängen. Jag i trosor och du naken.

En vecka senare sågs vi på lunch i Gamla Stan. Åt paj. Slukade varandra med blicken och tog en taxi till din lägenhet söder om söder. Där och då – vårt första sex. Jag var fortfarande ett par med min dåvarande pojkvän som jag delade lägenhet med.

Otrohet – ett av samhällets tabun

När vi ser tillbaka på den här tiden har vi en önskan om att göra annorlunda. Att ge mig mod att göra slut med pojkvännen tidigare. Samtidigt som vi inte dömer vårt beteende då. Vi var unga. Endast 23 år. Ja, det var min första långvariga relation och ja, det var den första pojkvännen jag bodde tillsammans med. Du hade varit förlovad tidigare och sambo, samt blivit dumpad. Du mådde inte heller bra av att vara en “homewrecker” – en som bryter relationer genom att flirta med en av parterna. Men så var det liksom. Vi följde bara med i vår förälskelse och jag vet att ingen av oss hade velat ha det annorlunda idag. Vi är glada att vi är tillsammans. Att vi en gång träffades där vid rugbymatcherna.

Som ett av de tabun som finns i samhället och dess normer så är det ju så att en person inte ska vara otrogen. och när det sker så får alla ha åsikter om det, men sällan den som är mitt i det. Jag minns att det var otroligt stormigt i mig från den stunden att mitt förhållande tog slut, tills dess att jag kunde kliva in och flytta ihop med Hunter. En stormig inre tid för mig i ett par månader. Samtidigt som jag vet att det var stormigt för den jag lämnade i ett par år.

Varför otrohet?

Enligt Esther Perel så nämner hon att det som sker i otrohetsaffären är att den som är otrogen känner sig levande, på ett helt annat sätt som den är i vanliga fall i sin relation. Och det kan jag skriva under på. Min relation med dåvarande pojkvännen var otroligt fin, romantisk, kärleksfull, glad, omtänksam – men alldeles för lugn och o-vild för mig. Och alldeles osexig. Vilket berodde lika mycket på mig såklart

Med dig, Hunter, blev det annorlunda. Helt annorlunda. Det har varit en resa med dig som jag inte vill vara utan. Där både det fina, omtänksamma, glada, kärleksfulla får finnas med, samtidigt som det är sexigt och vilt. Vi är båda två galenpannor på samma sätt. Mitt i vårt fjärde äktenskap tillsammans.

firade våra födelsedagar med en 20-tals fest på Näsby slott 2019

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?