att ta emot en hyllning

Tack till Liw som häromdagen hyllade mig tillsammans med Linda och Ordlust – “Kvinnor jag beundrar” var rubriken och vi lyftes fram som Liws inspirationskällor. Sådana hon inspireras av på avstånd.
(Tack Liw även för hyllningen för min “killing”-snygghet. 😉 )

Tack också till mannen som vid Finnkampen hyllade mig som den vackraste kvinnan på Stadion.
Tack till alla er som hyllar mitt hår. Ni som blir så himla tagna av håret att ni a) inte kan gå förbi det utan att säga en komplimang och b) ni som till och med frågar om ni får känna på det.
Tack till er som hyllar mig som er coach, er mentor, er ledarutbildare, er kollega, eller er vän, medsyster. Eller för något helt annat. Kanske mitt mod, mina texter, min keramik.

Ja, ta åt er alla ni som hyllar mig, jag vill tacka er alla!

Mesta delen av mitt liv har jag varit bekväm i att ta emot en hyllning. Särskilt om den rört mitt yttre. Jag minns en gång under gymnasietiden då en av min dåvarande pojkväns vänner en sen kväll utbrast sin hyllning till mig. ” – Åh, du som har både rumpa och bröst. Din pojkvän han har tur! “

Inte lika lätt har jag haft att ta till mig en hyllning kring något jag skapat. Eller för min person. Den sistnämnda delen har jag nog haft svårast att ta emot en hyllning. Och även svårt att ta emot kritik till mig som person, det är svårt för att det skär djupt in i mig. Inte svårt som i att jag lätt kan skaka det av mig. Nej, svårt för att det skär i min självkänsla. Så kanske är det även därför jag har svårt att ta emot hyllningar för mig som person.

Som 52-åring är det dock lättare och lättare att ta emot hyllningar. Särskilt när jag får ta emot dem ofta. Det där lilla om mitt hår, som bara kommer oftare och oftare. Hyllningar av okända människor kring mitt hår är en regelbunden vecko-vana. En härlig sådan.

Och så de där dagarna efter att ha blivit hyllad av Liw då jag är på stan. Promenad. Lunch. Fika. Cykling. Och de där okända människorna som stannar till. Tittar inte bara en extra gång, utan flera. För att sedan brista ut i ett leende och en nick för igenkänning. Mmmm. Det tar jag också som en slags hyllning.

Så denna text, dessa ord är nog till er alla. Ni som vågar visa uppskattning och hylla på ert sätt. Oavsett om ni driver en av Sveriges största sex-bloggar (som Liw) eller om ni bara är er själva.

Tusen tack igen till Liw och er alla som hyllar mig. Ni gör mig glad. Och stark.

Och som Liw uppmanade oss att svara på frågan får jag be att återkomma med mina inspirationsförebilder. Funderar vilka de är. Det jag vet är att de ska vara kvinnor och att jag troligen bara inspirerats av dem på avstånd. Återkommer en annan dag!

1 Comment

  1. Liw

    Tack Tess för dina fina ord❣️ Både öppensinnat om hur du fungerar och även de ord du skriver till mig. Jag kan känna igen mig lite i det du beskriver om utseende kontra person. Jag har också lättare att ta till mig av en komplimanger om mitt utseende än om mig som person/prestation. 😊

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *