Om sexlusten (i Tara!)

För en månad sedan dök intervjun upp på Taras sida på expressen premium. Den handlar om att det faktiskt inte behöver bli en avklingande sexlust när en kvinna genomgår klimakteriet.

Men…

Det som vi då missade att prata om handlar om en den bakomliggande anledningen för de flesta i långvarig relation. Den bakomliggande anledningen till sexlustens upp eller nedgång.
För det första ska jag här betona att det är verkligen helt normalt med både upp och nedgångar i sexlusten.
Det sker massa saker i ditt liv och du påverkas, likaså din aptit på sex.

Det är i den liknelsen vi ska stanna kvar ett tag. Precis som din kropp behöver mat för att trivas och vara frisk, precis så vill jag att du just nu kikar på ditt sexliv. Att det är till för att du ska trivas med din kropp, vara frisk och ha en bra relation till både dig själv och din partner. Likväl som du ibland avnjuter en 7-rätters smakupplevelse på lyxkrog, så tar du ibland bara en macka för att stilla din värsta hunger. Din smak för vilken mat du gillar har både utvecklats och förfinats under din livstid. Vissa rätter tog fler än en gång innan du gillar dem mycket. För mig tog det säkert 10 tillfällen av sushi-ätande innan jag numera älskar sushi.

De dagar jag inte riktigt vill äta någonting så behöver jag leta i min hjärna efter smakupplevelser som ändå kan passa in just nu. Som lockar mig till att äta. Jag har matlust varje dag, ibland bara lite mer omständlig än andra dagar.

Jag vill att du nu nyfiket granskar ditt sexliv för att se om du har nöjt dig med “snabbmaten” eller samma rätt på smörgåsbordet hela ditt liv? Och att det är det som numera är skillnaden på en person som har en sexlust som är på nedgång och en som har en lust som är på uppgång. Vilka rätter från smörgåsbordet som har funnits med dig i din repertoar genom de senaste åren.

Att ha det sex som jag vill ha gör att jag hela tiden vill ha mer av det. Medan de perioder när jag inte hade riktigt det sex jag ville ha, men det jag hade var “ok”, ja, då var det ju just bara “ok” att ha sex nästa gång.

Har du ny undersökt om du har det sex som du verkligen vill ha?
Kan du se att det finns ett helt buffébord framdukat till dig där du faktiskt får välja?
Där i alla fall jag alltid väljer kyssar ifrån buffébordet, flirtande, uppskattning och att få vidröra en annan person snabbt och självklart följer med i mitt val. Som ibland stannar där.
Andra dagar får betydligt fler rätter ifrån bordet följa med. Sällan är det samma rätter som skapar mina 7-rätters måltider. Ofta är det minst en eller två som är helt nya.

Om du har hängt med hela vägen hit så får du välja vilket av påståenden nedan som stämmer in på dig:

Jag har idag inte det sex jag vill ha – det leder mig till att inte vilja ha sex.
Jag har idag det sex jag vill ha – och det leder mig till att vilja ha sex.

Och nu, när du både undersökt ditt eget sexliv just nu. Samt fått en inre bild och idé av att det faktiskt finns ett buffébord att välja ifrån. Vilken rätt skulle du vilja lägga till din måltid nästa gång?
Jag hoppas att du nu vill lova dig själv att minst provsmaka denna rätt och att framöver provsmaka någon ny lite då och då. Men bara de som lockar fram din lust och glädje.

Om du har hängt med ända hit så får du mer läsning – här hittar du hela artikeln som pdf.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?