Är det du som är keramikern?

by | Jun 27, 2024 | Artiklar, Keramik | 0 comments

Så frågade kvinnan med barnvagnen i butiken nerför gatan.
“Den uppe på höjden”, lade hon till.
“Ja, i Ruddammen. Har du sett min fyndlåda?” sa jag.
“Ja, jag kunde bara inte handla den dagen. Jag var på väg till Öland och ville så be dig om att lägga undan ett par saker. Jag gillar verkligen dina grejer.”
“Efter sommaren kommer det mer”, sa jag.

Sen fortsatte vi med lite samtal och jag berättade bland annat om att det kommer mer saker ur keramikugnarna nu i sommar. Bland annat efter en spännande grej och raku-kurs på Nyckelviksskolan som fortsätter på onsdag-torsdag i nästa vecka. Men även ur ugnarna på Ateljé Bruks på Strindbergsgatan. Hon lovade att återkomma för hon var såååå förtjust i mina grejer.

Jag blev otroligt glad av hela detta möte. Inte bara att någon uttryckte sin uppskattning över saker jag skapat, utan snarare över att säga det mitt här i en helt annan butik. Och till mig som hon inte ens tidigare mött.

Gick långsamt hemåt i värmen med vovven som tog sin tid längs skuggiga gathörn. Hemåt till mer lera som står på långsam tork. Fyle lera är det jag skapat senast i. En lera som inte längre finns att gräva upp. Inspirationen till det jag skapar i just denna stund kommer ifrån två av mina kollegor på Ateljé Bruks. Sara som gör så fina krukor med ett mönster som inspirerat mig och så Emelie som skapat en så härlig vas i fyle leran som i kombination med Beryll blå glasyr blir helt underbar.

Mina alster denna gång är en kruka med organisk form a la Emelie, en liten vas med Saras mönster. Ännu en tallrik. Samt ett försök till en ljusstake. Och ja, just det, även en blomstergroda förstås. I fyle lera. Allt kommer troligen att få glasyr i Beryll blå.

Plus – det finns ju även ett par alster i den prickiga leran som står på långsam tork här hemma. En tallrik, en blomstergroda och en vas.

Pop up?

Vilket ledde till tanken på att skapa en pop-up butik här hemma eller på annan plats. Jag har ju redan nu en plats här på bloggen där du kan kika på och köpa det som faller dig i smaken.
Men en fysisk plats att känna på leran, hålla i något som du så småningom kanske vill ta med dig hem. Det lockar.
Så vem vet, kanske möter du mig och mina alster efter sommaren närmare dig än tidigare.
To be continued…..

Tills dess – du kan ju alltid följa mig på Instagram där jag delar med mig mest av min keramik .
Fast nedan bjuder jag på bilder på mig. För mig kommer du ju också att hitta i min pop-up butik (om och när).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *