Till alla mina systrar

by | Mar 8, 2015 | Artiklar | 1 comment

Strong women

Idag är bara ännu en dag då vi kan använda vår kraft till att förändra världen till det vi vill innerst inne att den ska vara. Citatet ovan är kraftfullt för mig. Jag tror att just den kvinnliga kraften är den outnyttjade naturresursen som krävs för att vi ska kunna få ett paradigmskifte och en läkning av jorden och mänskligheten.  Det finns många vägar dit och om du vill ha tips så kommer ett första tips här.
Ett av de tipsen jag vill ge idag är att jag vill att du ska bli micro långivare på Kiva.org.  Jag lånade en bok av en tidigare kollega för några år sedan och blev i denna bekräftad att ett av de stegen jag tar för att förändra världen är genom att vara just långivare genom Kiva. Boken heter Half the sky, och jag hoppas att du skaffar den redan idag!

Mitt nästa tips blir att du ställer dessa frågor till dig. Dessa relevanta frågor som Kajsa Ingemarsson idag ställde på sin Facebook-sida.

8e mars, kvinnodagen. En dag för strävan mot balans, och en viktig dag för att belysa det som fortfarande är skevt och ojämnlikt i samhället när det gäller synen på kön. Men, också ett tillfälle för oss att titta på hur balansen mellan yin och yang, maskulint och feminint, ser ut INOM oss. 

Hur bra är du på att respektera din mottagande sida? Hörsammar du rösten inifrån, låter du den leda dig i tillvaron? Hur mycket utrymme ger du dig för eftertanke och kontemplation? Hör du naturens viskningar? Lyssnar du till dig själv och andra? Hur balanserar du mental aktivitet och passiv stillhet, görande och varande?

Det vi ser i det yttre är bara en kollektiv skapelse av det vi har inom oss. Vill du verkligen vara med och skapa ett jämlikt samhälle – balansera dig själv!

Fler och fler människor är idag balanserade inom sig och är redo att skapa balansen i hela världen. Se bland annat detta inslag i libanesisk tv där en programledare avbryter en intervju med en shejk. Rima Karaki blir en viktig förebild för oss alla.

I am here to change the world

 

Mitt sista tips för dagen blir att tipsa om några andra bloggare som är med i Bloggutmaningen #blogg 100:

100% Charlotte – för dig som vill älska livet

Framgångsbyrån

Erikas tankar om saker

Kullbergutveckling

Issadissas blogg

1 Comment

  1. Framgångsbyrån STHLM.

    Tack för att jag genom din rekommendation av min blogg på Framgångsbyrån får komma till dig och läsa din text för dagen! Fantastiska referenser och jag blev så berörd tidigare idag av tv-reporterns kommunikation.
    Njut din söndagkväll!
    Inger

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?