Apropå ”sexlust-bromsar” i sovrummet

Om jag från idag hade pratat med mig själv i november förra året….

…då…

…hade nog jag inte varit lika bestämd med att renovera badrummet just nu. Vårt gamla fungerade ju bra. Javisst, var det slitet och hade sina skavanker och inte optimal duschlösning. Dock fungerade det gott.

…hade vi inte heller en aning om att alla i hushållet skulle spendera dagarna hemifrån med distansjobb och undervisning. Mitt i renoveringsoljuden. Svårt att hålla kurser i zoom med dessa oljud, så jag fick hålla till i vår föreningslokal.

…hade jag inte haft en aning om hur många verktyg som behövs när ett badrum ska rivas. När ett badrum ska byggas. Eller allt material som behövs till ett bygge av ett badrum. Eller att allt detta (nästan) är enklast om det står i sovrummet. Vårt sovrum. Ändå saknar vi fortfarande material. Typ klinkers till golvet (anlände tisdag-lycka!), badkaret på vift i Spanien och nyss passerat Jönköping, spegel till ovanför handfatet, duschdörrarna. Nämnde jag handfatet från Betongdesign i hallen som väger massor? Som behöver kärlek i form av en lyftkran för att komma upp till badrummet. Och som vi är så nyfikna på att få se på plats och ute ur sitt emballage.

…hade jag vetat då vad jag vet nu, så hade jag gett mig själv trippla doser med tålamod. Slängt alla förväntningar åt fanders. Älskat maken med all min kraft. Och njutit av all den sex som blir av. Trots en miljard möjliga bromsar till sexlusten.

Det bästa? Jo, att det ändå på flera sätt är precis så. Att vi njuter av allt vi vill. Fast det betyder ju definitivt inte allt.

Så, mitt tips till dig som ska renovera hemma i dessa Corona-tider blir att:

• ge dig själv extra tålamod, snällhet och omtänksamhet

• släng förväntningarna åt fanders

• ge dig själv cred och inse att dina bromsar till sexlusten mitt i stöket faktiskt bara är hjärnbromsar som du inte måste vare sig tro på eller lyssna till


Vill du läsa mer om sexlustens bromsar och gaspedaler?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *