Det måste ha varit en kvinna…

by | Apr 8, 2015 | Artiklar | 0 comments

…som hittade koppartillgångarna i trakterna kring Åtvidaberg. Det tror jag.

Jag och lilla familjen var på ett kort besök hos min mor i hennes nya lägenhet igår och sov över i den för första gången. Middag igår kväll med lillebror och kusin Alex. Och idag lite bankärenden (japp, är fortfarande kund i min första bank trots att jag bott längre tid utanför Åtvidaberg än vad jag faktiskt bott där) och support till brorsan på ett ärende för IT-sönerna. Att det sedan var maken som hittade den lilla rutan som skulle vara i-bockad spelar ju mindre roll. Utmaningen utförd hur som helst.

På vägen hem passade vi på att stanna vid Björkbacka och våra vänners nya sommarställe som är en fd skola och hur stor som helst med en magisk älv-skog bakom knuten. Lycka!

Nu tillbaka till koppar fyndet och varför jag tror att det var en kvinna som låg bakom fyndet.

De senaste årens besök i Åtvidaberg har maken och jag frågat oss och andra varför symbolen som används för Åtvidabergs kommun och även för fotbollsklubben ÅFF är en symbol för kvinnan. Svaret vi har fått har oftast varit att det är en symbol för koppar och att det inte har något att göra med en symbol för en kvinna. Men idag så var det något där som gjorde att jag inte nöjde mig med det svaret. Jag ville veta mer. Jag ville förstå på ett annat plan. Och imorse så gick jag en promenad med vovven ut till templet som ligger i ena änden av Bysjön.  Ja, du ser ett foto av templet ovan, det är uppfört 1809 som en del av den engelska parken som formades runt “slottet”. Byggmästare var Casper Seurling.

  Templet blickar ut över sjön och på andra sidan ligger “slottet” Adelsnäs som egentligen är en herrgård (?) färdigställd 1920. I Åtvidaberg kallas det i folkmun för slott och där huserar Sveriges sista baron.
Där, under morgonpromenaden, sattes ett frö i mig. En kvinna. Det måste ändå handla om en kvinna på något sätt. Och jag funderade vidare på hemvägen då jag passerade ett hus med en liten blå fågelholk. ÅFF-blå med kvinnosymbolen på framsidan. Eller kopparsymbolen som några svarat när jag frågat tidigare.

Väl hemma hos min mor blev det till att söka svar och de första symbolerna jag fick fram för koppar, kvinnliga symboler och manliga symboler visade att det var att söka sig tillbaka till de alkemiska tecknen/symbolerna för att finna svar. Det finns flera symboler för koppar visade det sig. Och att det inte var den vanligaste som använts i Åtvidaberg. Utan just den symbolen som även symboliserar Venus och kvinnan var den som valts. Det kan inte bara vara ett sammanträffande. Det måste vara något mera. Då kom det som en blixt från klar himmel. Det var en insikt att det var en kvinna som fann dessa koppartillgångar. Det var hos kvinnan som kunskapen och insikten fanns om var söka och varför. Då infann sig lugnet i kroppen och därmed en visshet. Det var en kvinna som valde symbolen för att jag idag skulle förstå det.

Och hon som hittade koppartillgångarna? Jag sökte vidare och nu ikväll fann jag svaret och  Jo hon hette Katarina och var en vallpiga i Bersbo.

CopperAlchemySymbol

Ovan finner ni en av de andra symbolerna för koppar enligt Elemental alchemy.

Inlägg 39 av 100 i bloggutmaningen – #blogg100.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?