Ingredienser:
150 gr smör
3 dl vatten
2 dl vetemjöl
en nypa salt
6 äggulor
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
6 äggvitor
Tillagning:
- Bryn smöret i en stor kastrull – alla ingredienserna skall få plats i denna. Ner med vattnet och sedan mjöl och en nypa salt i samma kastrull. Rör tills smeten släpper från kastrullens botten. I med äggulorna, en i sänder, och fortsätt att röra.
- Ta bort kastrullen från värmen. Vispa grädden och vaniljsockret hårt. I en annan skål vispar du äggvitorna riktigt skuggiga. Vänd nu försiktigt ner grädden och äggvitorna i äggsmeten. Stek sedan tjocka plättar i en plättlägg med smör. OBS! Grädda endast på ena sidan!
- Lägg hälften av plättarna på ett bakplåtspapprat fat. Lägg de andra som lock. Låt de stå kallt och invänta servering. När det är dags gräddar du klart plättarna i ugnen i 250gr i 5-7 minuter.
- Servera direkt med florsocker, vispad grädde och iskall sylt.
Lånar bild från Flickr i väntan på att plåta egen…
0 Comments