back to my roots – via Jordan

by | Apr 4, 2016 | Artiklar | 3 comments

Eller – Hur jag sökte mina rötter på vår resa i Jordanien 

Denna måncykel fick jag en intention till mig som jag har följt sedan nymånen den 9 mars. Det var den andra måncykeln och intentionen som jag följde så jag känner mig fortfarande ny på detta.
Hursomhelst så kom i alla fall en intention till mig den 8 mars på kvällen – Back to my roots. Ok, det fick bli min intention. Vad den skulle komma att betyda hade jag ingen aning om, så nu var det dags att utforska.

På väg att landa på flygplatsen i Jordanien kände jag ett pirr och fjärilar i kroppen. Min intention gjorde sig påmind var min reflektion. Nu var jag redo att möta mina rötter….vilka de nu kunde vara…och så här är min tolkning idag kring det:

 1. Som när jag var mindre och reste bil med mina syskon:
  Att resa i baksätet på bilen, nära varandra, med axlar som är breda och inte riktigt får plats. Att titta ut mer genom sidofönster än framruta. Att sitta brett med benen eller smalare. Att låna någons axel för att vila sig.
 2. Som när sönerna var små och vi delade sovrum:
  På 3 av 5 ställen där vi sov delade vi alla fyra sovrum. Fyra sängar i ett rum. Lyssna till när alla somnar. Lyssna till andetagen. Att vara nära. Vakna tidigt tillsammans.
 3. Som när känslan i kroppen säger ja, det här har du gjort förut:
  När vi red häst, kamel och åsna. Att det muskelminne jag upplevde då var så nära. Så nära i mina celler. Det här har jag gjort tidigare. Och ja, det har jag i detta liv. Men ännu mer tidigare.
 4. Som när en plats är framför mig och jag känner igen mig fullt ut:
  Att vandra genom Sikhen vid Petra. Att stå framför Artemis tempel i Jerash. Att klättra upp till High Place of Sacrifice i Petra. Jag har gjort det förr. Vissa av dessa ställen flera gånger. Och nu igen.

Ja, det blev min betraktelse av denna måncykel, som avslutas vid kommande nymåne på torsdag den 7 april…då är det dags för en ny intention.

PS. På Instagram lade jag upp en bild från Petra och skrev om mina upplevelser. Då fick jag frågan från Erik B som undrade vilken resebyrå jag använde för mina tidsresor…Rebirthing är mitt svar. Hur gör du dina?

PS2. Typ Inlägg 35 av 100 i #blogg100 🙂


Jag framför Artemis tempel i Jerash.

  

Och just idag skulle jag ju reflektera kring min intention…❤️

3 Comments

 1. Mona

  Hur får du dina “intentioner” till dig? Vad är det? Blir nyfiken…

  Reply
  • therese@mabon.se

   Oj, vilken bra fråga. Jag såg den på mobilen imorse och har låtit den ligga i skallen en stund innan jag svarar dig på detta. Och vet du att det blir nog ett helt eget inlägg kring mig och intentioner.
   Dags att snabba på med det så att jag hinner få med dig före nästa nymåne 🙂

   Reply
   • Mona Säw

    Ja, verkligen – spännande!

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hur får jag en intention till mig? – Therese Tess Mabon - […] skrev jag ett inlägg och reflekterade kring min intention och resan till Jordanien. Och så fick jag en spännande…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *