Ett öppet hjärta

by | Jun 27, 2016 | Artiklar, Podcast | 0 comments

Dalai Lama – Tara Brach nämner honom i en podd jag lyssnat på i eftermiddags. Så här berättar Tara.

Dalai Lama says: I don’t know why people like me so much. It must be because I value Boddishita (which is the awakened compassionate heart). I cant claim to practise it, nor that I am living it, but I value it.

Som en bekräftelse på att det är ok att våra hjärtan inte alltid är öppna och omhändertagande, och att vi bryr oss om och värdesätter att ta “om hand”.

Samtidigt som jag får en rejäl allergi när jag blir “kvävd” av sympatiskt omhändertagande, du vet sånt som kommer från en person som antingen agerar utifrån rädsla eller som lägger in sin agenda. Och kanske till och med sätter mig i en roll som jag inte har önskat. Så varifrån detta omhändertagande kommer ifrån, är för mig lika viktigt som att det är genuint och autentiskt.

Och då, där och här och nu, ser du? Jag har just glömt bort att se hur värdefullt det är med ett öppet hjärta. Och jag dömer. Så då får jag acceptera att jag gör det. Dömer alltså. Och låta det passera. Låta det vara som det är. Och bry mig om mig. Med alla mina fel och brister.

img_1593

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *