medveten kärlek

by | Aug 10, 2016 | Artiklar | 0 comments

Två olika artiklar om att älska en stark kvinna eller man har dykt upp och satt sig fast hos mig så här kommer mina tankar och reflektioner om det de säger om vad en bör veta om att älska en stark person…….och om jag känner mig som en stark kvinna enligt deras definitioner…

10 saker du behöver känna till om du älskar en stark kvinna eller man

  1. De är oberoende och tar tag i saker – jo, absolut, jag behöver liksom inte någon annan hela tiden för att göra saker
  2. De är inte rädda för att vara ensamma – nej, det är överskattat med konstant sällskap
  3. De kräver kunskap och är konstant nyfikna – asså så sant! Jag är såå nyfiken och vill tänka tillsammans
  4. De tror inte på klängighet – detta passar inte mig, och när jag känner att jag håller på att bli klängig så blir jag liksom allergisk mot mig själv
  5. De har starka värderingar- ja, det kan nog stämma
  6. De har både passion och syfte – JA!
  7. De har starka vänner – självklart speglar vänskapen en själv
  8. De accepterar ansvar och kan be om förlåtelse – jag är inte fullkomlig och gör många misstag, det är mitt sätt att vara i lärande och växande genom min nyfikenhet
  9. De vill visa sina mjuka sidor – om de litar på dig – Jag är gärna sårbar, och vill se dig sårbar också
  10. De vill ha en stark partner – Ja, det funkar liksom inte på egen hand…det behövs två för en tango.

Om listan ovan handlar om att älska…njae, snarare som en tydlighet inför att en person kliver helhjärtat in i ett förhållande med en stark person. Lite om att medvetandegöra vad det kan handla om att älska en stark person. Och jag känner igen mig själv i de flesta punkterna.

Den andra artikeln – Om du väljer en medveten kvinna – ropar mitt namn. Och jag gillar verkligen ordet medveten mer än stark. Som en medveten kvinna är jag starkare än som en stark kvinna. Hänger du med?
I artikeln finns en massa “sanningar” och några delar jag nedan:

Hon kommer att se dig som ingen annan sett dig förut. Hon kommer att lita på dig. Hon kommer att uppskatta dig. Hon kommer att vara tacksam för alla de sätt du ger henne glädje. Hon kommer att värdesätta allt gott som du gör, och allt gott som du är. Hon kommer inte att springa ifrån dina mörka sidor, för mörkret skrämmer inte henne. Hon kommer att hålla om, kyssa, vårda och älska dig tillbaka till livet. Hon kommer att säga ord som når din själs förståelse. Hon kommer inte att straffa dig för några misstag.

Självklart kan du ersätta hon med annat pronomen. Och kika gärna in i hela artikeln och läs resten….kanske känner du även igen dig själv som en medveten person och hur det är att älska dig villkorslöst…….

IMG_4248

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *