10 steg – från Wayne Dyer och mig

by | Oct 24, 2016 | Artiklar | 2 comments

 1. Om du förändrar hur du ser på saker, ändras de saker du ser. 
 2. Hur en människa behandlar dig berättar mer om dem själva än om dig. 
 3. När du dömer en annan, så visar du inte deras sanna jag, bara ditt sanna jag. 
 4. Om du gillar den personen som du spenderar tid med kommer du aldrig att känna dig ensam
 5. Konflikten kan bara överleva med din hjälp.
 6.  Fortsätt känna dig eländig. Eller motivera dig själv. Vad som än ska göras så har du alltid ett val.
 7. Överflöd är ingenting som vi kan skaffa. Det är något som vi rattar in till. 
 8. Kärleksfulla människor lever i en kärleksfull värld. Fientliga människor lever i en fientlig värld. Samma värld. 
 9. Du ser det först när du tror på det. 
 10. Ta chansen nu. Framtiden väntar på ingen. 

För ett tag sedan publicerade jag ett inlägg om respektive råd ovan. Ursprungligen fann jag dem i ett klipp från Dr Wayne Dyers Facebook-sida och fick suget att dela dem alla med dig, en och en, med min egna reflektion. Och så blev det ju förstås.

Vad känner du kring dessa råd?
Eller kring råd över huvudtaget?

 

 

2 Comments

 1. Sara

  Jag samlar på råd som sätter igång något hos mig, vilket gäller de flesta av Dyers råd ovan. Långt ifrån alla råd gör dock det; en del känns lite för kondenserade i förhållande till livets komplexiteter för att de ska väcka genklang hos mig. “Fortsätt att känna dig eländig eller motivera dig själv” blir för mig lite åt den senare kategorin – ibland känner jag mig så eländig att jag inte har någon kraft att motivera mig själv. Då är det bara att vänta ut eländet, låta det få svalla tills stormen ebbat ut. Ibland kan jag vara motiverad av bara den – samtidigt som ett stråk av elände trots allt finns där. (Som tur är finns det många stunder utan något elände som helst, det vill jag betona.)

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, alla hans tio råd här är av olika kvalite. Passar inte. Passar. Ändrar. Passar. Eller ej.
   Kramar

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *