Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Har du kvar färsk rödkål i kylen?

by | Dec 25, 2016 | Artiklar | 0 comments

Håll tillgodo – här kommer ett recept:
Karamelliserad rödkåls- och rödlökspaj

4–6 PORTIONER

1/2 rödkålshuvud (ca 500 g), i små bitar
3 rödlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 kvist timjan
Skivad cheddarost (mitt tillägg – ej i grundreceptet)

PAJDEG:
225 g vetemjöl
nypa salt och socker
180 g kallt osaltat smör, tärnat
6 msk kallt vatten

Sätt ugnen på 225°.

Blanda ihop mjöl, salt, socker och smör med händerna tills smöret är finfördelat i mjölet. Tillsätt vatten. Blanda snabbt ihop till en smidig deg, utan att arbeta den för mycket. Pudra degen med mjöl och låt ligga i kylen minst en timme.

Stek rödkål, rödlök, vitlök och timjan helt mjuka och lätt gyllenbruna i smör långsamt och på ganska låg temperatur. Tillsätt lite vatten under tiden om det är nära att brännas. Blandningen ska nästan få marmelad­konsistens. Salta.

Kavla ut pajdegen rektangulär på en plåt med bakplåtspapper. Vik över de yttersta kanterna på degen, så att en ram bildas. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ugnen 10 minuter. Hyvla cheddarost och täck pajdegen med ett lager. Bred ut rödkåls- och lökblandningen på osten och grädda i ytterligare 10 minuter.

Ursprung från Ekolådans receptbank.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

11 säsonger
98 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?

Lera

ClayPlay,
Handmade with love,
i positiv respektlöshet!
Välkommen till mina alster