är du nyfiken på hur det gick på intimmassagekursen?

Att fira 800 blogginlägg med en kväll på intimmassagekurs och där få träffa Benny och Linda igen som för typ 2 år sedan berättade om deras planer att arrangera dessa kurser och andra liknande och att även de nu firat med 800 deltagare. Härligt sammanträffande, med betoning på delad glädje är dubbel glädje.

Danielle Dolson

Ok, nu berättar jag……

Vi valde fel väg till kurslokalen, så vi (läs jag) blev lite stressad och ville komma fram i tid. Men det var bara att glömma. Dock lättade trafiken vid Västerbron och vi kom fram 8 minuter efter utsatt tid. Och letade fram en dörr på nedre botten för att mötas av värme och vänliga ansikten. Förutom kursledarna och en pojkvän till en av dem så fanns även fyra andra personer på plats. Och så vi två och efter oss kom ännu ett par.
Så 8 deltagare för kvällens kurs. En mysig källarlokal med en stor soffa, en liten kökshörna, en fräsch, nyrenoverad toalett med dusch och mitt på golvet i rummet ett antal madrasser lagda tätt, tätt tillsammans med tyg som samlade ihop dem.
Kontroll-Tess började genast undra…hur ska det här gå till?

Så jag gick på toaletten och bestämde mig för att lita till mig själv och till hela situationen. Bara att tillåta det som skulle ske att ske för att i den stunden och varje stund därefter känna mig säker på att JAG, när helst jag behövde, har makten att avbryta och kliva ifrån något som inte gagnar mig. Och det lyckades bra! Jag hade full tillit till mig, min älskade, kursledarna och de andra deltagarna.

Först en ledd mediation för att slappna av, för att känna oss trygga i rummet, med gruppen som var där. Och även för att komma i kontakt med vårt kön, våra förnimmelser i kroppen just kring könet.

Sen en första förevisning. Benny satt nära Linda i soffan och visade oss hur det kan gå till när en kvinna kan få intimmassage eller dearmorering som det också kallas :
a) först skapa närhet till den du vill ge massagen till
b) öka avslappningen genom att smeka bröst och mage och genom att finna en gemensam rytm i andningen
c) be om lov att få ge intimmassage
d) om du fått lov…då kan du börja massera runt bäckenet, muskler som fäster på blygdbenet, muskelfästen in mot könet. Massera genom att trycka och hålla kvar. Andas tillsammans. Finna ny punkt.
e) bindvävsmassage kring området runt könet
f) stretch av yttre blygdläppar
g) be om lov att föra in ett finger i vagina för att fortsätta med tryckpunkts-massage inuti könet. Ett förslag kan vara att kvinnan får “bjuda in” fingret genom att få knipa runt det ett par gånger på vägen in.
h) när fingret är välkomnat och inne – då kan du tänka dig att g-punkten är som klockan 12 och massera genom att göra tryckpunkts-massagen runt klockan, en millimeter i taget. Och ffa VÅGA hålla kvar trycket och andas igenom det. VÅGA vara i smärtan. VÅGA se om det finns en avslappning och icke-smärta på andra sidan. Och du som ger massagen – var inte rädd för att tillsammans möta smärtan. Lämna den inte när den dyker upp. Lita till att ni i närheten och sårbarheten kan komma igenom den till andra sidan.
i) när energin är slut, antingen hos den som tar emot eller hos den som ger, berätta att du kommer att ta ut fingret ur könet. Låt kvinnan på samma sätt som fingret bjöds in, vara med och knipa ett par gånger för att släppa taget.
j) därefter är det viktigt att fortsätta med närhet, ligg nära varandra, kramas, Håll kvinnan i din famn OCH en varm hand kring hennes kön som håller henne och låter henne sluta sig själv. Stanna kvar där så länge kvinnan behöver närheten. Hon bestämmer när hon är redo att lämna famnen, närheten.
k) som alltid – drick mycket vatten – var vaksam på att denna massage liksom annan kan väcka känslor som varit dolda, upplevelser som du inte var färdig med. Var helt enkelt varsam med dig själv både under och ett par dagar efter. Och precis som alla annan massage så kommer stelhet, ömma punkter, etc tillbaka….du blir väl inte av med stela axlar efter bara en massage? Och visst kommer stela axlar tillbaka om du inte ändrar något i ditt liv? Likaså ömma punkter kring och i ditt kön.

Nu ska här fortsätta masseras!

Va, slut redan här?
Nej…här har vi bara kommit halvvägs ju. Hur man ger en man intimmassage kommer i annat inlägg. Fortsätter då från k)……

Puss och kram från nöjd 800-firare <3

11 Comments

 1. Gunnar FN

  Läser lätt generad. Och nyfiken. Fast tror inte jag skulle våga göra något sånt med andra i samma rum…

  Reply
 2. Anna/Webbtanten

  Vad spännande! Jag känner ingen lockelse att vara med på något sådant själv i dagsläget, men är självklart nyfiken på hur resten av kursen gick till 🙂 Klarade du av att slappa av fullt ut tillsammans med andra i samma situation tätt intill på en madrass? Jag har nog en bit kvar till den tilliten..

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, det var lätt att slappna av. Lättare än jag föreställt mig. Det var mycket fokus på massage så att vi var avklädda var så sekundärt. Och uppdraget var inte alls mot orgasm utan förberedelse för njutning en annan dag….?

   Reply
 3. Maria

  Vad modigt att gå på och dela med sig av! Tror absolut att det kan vara en positiv upplevelse för par.

  Reply
 4. Dorotea Pettersson, tidscoach

  Det måste jag säga att jag aldrig skulle våga. För många i ett och samma rum. Men roligt att träffa vänner och ha något att fira tillsammans.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, kanske tack vare vännerna och maken som jag vågade ta mig dit. Och tack vare alla i rummet att vi alla vågade?

   Reply
 5. Anonym

  Låter intressant! Men, ska det göra ont? Och i så fall, varför det?

  Reply
  • therese@mabon.se

   Hej, jo det är många som hittar och läser detta inlägg. Så nog väcker det intresse 😊
   Om det ska göra ont att få intimmassage? Nej säger jag, men precis som vilken annan massage som helst kan det finnas punkter som är ömma och kan behöva ”andas igenom” med tryck som kan kännas ont. Men absolut inte smärta. Snarare en försiktig men bestämt beröring/tryck för att få den delen av bäckenbottens muskulatur att slappna av.
   Hoppas du hängde med i min förklaring. Fråga gärna igen annars.

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. massagekursen del 2 – eller hur man kan ge intimmassage till en man – Therese Tess Mabon - […] fattar väl att detta är del 2? Del 1 finner du här. Så jag hoppar rakt in i kursen…
 2. mitt 1000:e blogginlägg – hur ska jag fira? – Therese Tess Mabon - […] Så här firade jag ju 800 inlägg för ett drygt år sedan… 800…på nolltid… Är du nyfiken på hur…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *