att vara starkskör

by | Jun 15, 2017 | Artiklar | 8 comments

“och just nu….jag känner mig stark-skör”, hör jag min röst säga häromdagen, den första gången jag träffar en massa nya människor som jag ska komma att samverka med. Ett nytt sammanhang. Nya ansikten. Nya känslor. Nya utmaningar.
Och tydligen nya ord för att beskriva denna känsla.

S T A R K S K Ö R

Jaha, vad kan det vara för en känsla? Undersöker den under kvällen och cyklandes på vägen hem genom ett Stockholm som förför mig med sina silhuetter i solnedgången. Jag cyklar mot solnedgången och vänder mig om i hopp om att finna månen vid horisonten. Den sover ännu.

8 Comments

 1. Mona

  Känner igen mig! Har du läst “Drunkna inte i dina känslor”? De skriver mycket om stark-skör. Minns inte författarnamnen just nu, men du hittar den!

  Reply
 2. Ingela

  Fint ord. Det ska jag anamma. Tack och lycka till med ditt nya samarbete.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ett ord som är både kraftfullt och sårbart – och användbart som både ord, känsla och att vara i.

   Reply
 3. Helena Roth

  Vilket bra ord! Jag vet precis hur det känns – är där nog privat just nu!

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. då, nu, sen – Therese Tess Mabon - […] hörde jag mig själv använda ordet STARKSKÖR och skrev om det. Och nu har jag umgåtts med det en…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *