#soberoctober – 2017

Dags för min utvärdering av min månad i/som/med #soberoctober.

 1. Har jag under månaden haft svårt att avstå från alkohol?
  Nej. Det har å andra sidan inte varit många tillfällen då jag hade velat ta ett glas eller två. Jag var ju sjuk i feber och då ville jag verkligen inte dricka eller äta överhuvudtaget. Så nej, det har inte varit svårt.
 2. Har jag alltså inte druckit en droppe alkohol?
  Jo, det blev så…på Mike´s 50 årsfest blev det 2 glas vitt vin och en öl.
  Och om jag räknar med Cocillana – hostmedicinen. Den har jag tagit kanske 5 gånger- kan det räknas in som alkohol?
 3. Annan dryck?
  Ja, mycket mer te än vanligt har det blivit här hemma. Och mycket mycket mindre kaffe i min vardag. Flädersaft och hemgjord nyponsoppa har varit ett annat tillskott, mest för att få i mig mer energi de dagar jag inte orkade äta.
 4. Kommer jag att testa #soberoctober igen?
  Ja, eller vilken annan månad som helst. Och kanske mest av allt att verkligen fråga mig innerst inne om jag vill ha den där drinken/glaset/etc….fråga varje gång. Så jag kommer att se på alkohol ut flera perspektiv framöver. Särskilt med andra saker som hänt mig under månaden så kommer jag att utforska om de får fortsätta ta plats om jag dricker alkohol. Om de inte får plats….hur kan jag ge dem plats – för dessa nya saker i mig är viktiga.
 5. Har jag lyckats inspirera andra?
  Inte den blekaste….det vet nog bara du som kanske hakat på. Det var några som sa ja, men om de har hållit detta löfte….det vet jag inte!
 6. Har allt annat varit sig likt under månaden?
  Nej, inte alls. Febern och hostan har härjat med mig och även gjort att jag inte kommit till ett par möjliga tillfällen då jag skulle ha druckit alkohol. Exempelvis missade jag poddklubbsträffen och där brukar vi dricka vin. Men å andra sidan var jag ute på en aw och drack två alkoholfria öl. Tjejen i baren tyckte det var kul att höra om #soberoctober – det var nytt för henne.Men annars är det nog som maken myntade uttrycket häromdagen….#fuctober – och inte #soberoctober som har stått i spotlighten denna månad för oss. Otroligt mycket mer sex denna månad. Undrar om det beror på febern och hostan eller på att avstå alkohol?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

7 Comments

 1. Marianne

  Jag hittade dig just och läste även några av dina tidigare inlägg om just alkoholen….. Har tänkt en del själv på det där med varför vi ofta umgås just runt alkohol….
  Men jag tycker det är gott med ett glas vin till maten ibland.
  Hoppas du är frisk nu och kan starta en ny månad med ny energi!

  Reply
 2. Marianne

  Läste vidare 🙂 – “Huvudfoting” “Världsförbättrare” – finns mycket att läsa här!

  Reply
  • therese@mabon.se

   jag tackar för att du hittat hit och hoppas jag kan ge dig nya perspektiv och vidga din horisont <3

   Reply
 3. Helena Roth

  Hahaha – #fuctober var ju priceless!
  Ses imorgon – det ser jag fram emot!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Eller hur! Galet med en #fuctober i feber dock – rekommenderas varmt till friska personer ?

   Reply
 4. Magnus Blixt

  #fuctober o #soberoctober – intressant! Medvetandegörande är sällan fel, idag intressant artikel om jaget i SvD.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack för tips om artikel!
   Och känns som att allt i mitt liv och i kanske hela samhället just är en lång resa mot att utveckla medvetandet och se bortom egot. Och jaget.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?