badrumsinspiration

by | Dec 13, 2017 | Artiklar | 0 comments

Mitt ibland alla upptäcksfärder kring att vara utan livmoder, att inse att jag har en affär med maken, vilka verb som kan stärka vår relation. (Som alla för mig är inre resor/upptäcksfärder.)
Mitt i detta så pågår även en yttre resa. En resa där vårt badrum på övre plan så småningom ska få sig en ny skepnad. Och jisses vad svårt att finna de där inspirationsbilderna som jag letar efter.

Här kommer de som jag just nu har knåpat ihop som moodboards för vad som kanske kan komma att bli en verklighet. Och de flesta av dem har jag sparat i min mapp på Pinterest/bath.

Är otroligt sugen på dessa glasdörrar till en ny duschhörna (som kanske kan kombineras med ångbastu?) och i duschen vill jag på väggarna gärna gå mönstrat som kanske marockanskt. I övriga badrummet….betong/puts/tadelakt eller liknande. 

Förvaring har vi idag massor av inne i badrummet och med en renovering och framförallt en omflytta av vad som idag finns på en plats som ska flyttas till en annan plats så kommer förvaringen inte att bli lika “enkel” att fixa. Men ett snyggt stort skåp eller lite öppna hyllor, och ska skåpet vid handfatet gå hela vägen ner till golvet eller ej?
Varför saker ska byta plats med varandra från idag? Jo, vi har två till fönster som jag vill ta fram för mer ljusinsläpp. De är i nivå med fotankeln och kommer således endast släppa in ljus och ej insyn. Också att vi vill skapa en dusch istället för att stå i badkaret som idag. 

Och avlastningsyta, sittplats – helst i duschen och på annan plats. Idag har vi en bred kant runt badkaret och det måste vi minst behålla, men jag ser gärna fler ytor om det finns utrymme. Och “ordning-och-reda”-lådor känns som ett måste. Hellre dessa än öppna hyllor för smått och gott. Men handdukar kan jag tänka mig att ha i glasskåp som ovan eller på annan öppen hylla.

Så vad säger du?
Något särskilt av detta som du gillar? Eller har du kanske tips på var du finner inspiration till nytt badrum….om du nu drömmer om det förstås.

SparaSpara

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *