att inventera sina “mjuka” sidor

by | Dec 11, 2017 | Artiklar | 2 comments

Inspirerad av Seth vill jag göra en inventering av mina mjuka kunskaper, my soft skills. Det kräver dock en liten grupp som är villig att stödja och vara ärlig. Där alla får sin tur att ställa frågan och få svaren. Allra bäst effekt vore ju om detta sker regelbundet. Kanske en gång i månaden. Nedan prövar jag det dock som att vi inventerar en gång om året och där och då tar föregående år som utgångspunkt…alltså vad som hänt med sina “mjuka” sidor under detta år som gått.

Vågar du prova? Vill du prova?

Se om du kan finna en grupp som är nära dig till vardags. Kanske på jobbet, de närmsta kollegorna? Eller i familjen om du har nära relation till syskon? Eller kanske rent av med dina barn och din partner? Eller med nära vänner?

Frågor som kan vara bra att ställa är:

 • Vad är jag bättre på idag än för ett år sedan?
 • Har jag ställt några svåra, utmanande frågor på sistone?
 • Litar människor på mig mer nu än tidigare?
 • Döljer jag mer eller mindre än jag gjorde senast jag nyfiket utforskade det?
 • Vem har jag utvecklat?
 • Om att sälja ideér är en kompetens, har jag blivit mer skicklig på det?
 • Vilka förutsägelser har jag gjort som har blivit sanna? Har jag blivit bättre på att se den framtid som kommer att ske?
 • Vem har jag hjälpt? Särskilt utan att jag fått en gentjänst eller direkt kick-back av det?
 • Har jag lättare att leda än att följa?

rawpixel.com

SparaSpara

SparaSpara

2 Comments

 1. Helena Roth

  Berätta mer – har du skapat din lilla grupp? Eller hur tänker du. Blir nyfiken! *så klart*

  Reply
  • therese@mabon.se

   Kära vän, nej…har inte skapat min lilla grupp. På ett sätt var vi en liten härlig kärngrupp kring U-lab. Men på ett annat sätt kände vi varandra för lite för att kunna svara på dessa frågor om varandra.
   Jag skulle gärna vilja ha en liten grupp kring detta. Vet inte när eller hur det blir. Inte på stört som det krävs 😉

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *