att prata om sex

Häromkvällen på sushibaren på stan i samtal med två kvinnor mitt i livet pratade vi även en hel del om sex och dess inverkan/påverkan/betydelse för relationen.

Jag blev så glad att de ville prata om sex, men jag vågade inte initiera samtalet om sex. Och ja, jag rodnade när frågan kom upp. Bara att vara i samtal och som här på bloggen skriva om sex, samliv, lust, mm så är jag långt ute i gränslandet av min komfort-zon. Och inser varje gång jag befinner mig där att jag vill vara där oftare. Där det kanske är lite obekvämt och jag känner mig lite som en blomknopp på väg att brista och blomma ut.

Jag så tacksam att det blev detta samtal och jag vill HA fler, INITIERA fler och VARA i fler. Om du är nyfiken och vill vara i samtal om sex och relationer även du….vill du ses på en fika/middag/walk and talk?

PS: Tack till er två för en mycket härlig kväll på stan!

 

6 Comments

 1. Jenny Sandfors

  Modigt. Skulle ha svårt att prata med andra vuxna om sex men tycker det är viktigt att prata med barnen om kroppen och sex på ett för åldern naturligt sätt så det inte blir så där pinigt och något som i tonåren ska bli ett pinsamt “snack”.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack. Känner att det är viktigt också just för att det inte ska vara svårt eller tabu-belagt att prata om. Prova vetja!

   Reply
 2. Sofia Hult

  Jag skulle aldrig våga prata om sex i en resturang med gon tycker de e kuls men pirrigt samtala om den bIten

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *