andra sätt att hitta till sexlusten

När jag får frågor om hur jag ökade min sexlust, vilket jag skrev om häromdagen, så brukar jag även fråga samma fråga tillbaka.

– Hur hittade du till din sexlust?

Svaren jag har mött är olika och ser bland annat ut så här:

 • Nytt jobb
 • Ny chef
 • Barnen blir äldre och klarar sig själva
 • Tog ut kopparspiralen
 • Började cykla till jobbet
 • Hittade tillbaka till lusten i att träna
 • Började ett gemensamt fritidsintresse
 • Mindre stress i livet
 • Ny partner
 • Bearbetat sorg
 • Sjunger i kör och har lärt mig andas hela vägen dit
 • Klimakteriekraften – något hände när jag inte längre hade mens och vi kunde sluta använda preventivmedel
 • osv
 • osv

Min tanke kring dessa svar och min upptäckt av andningen som ett sätt att hålla min kåthet sjudande ÄR att det verkar som att en omställning i livet kan ge en positivt utfall till en ökad sexlust. Men det måste ju verkligen inte göra det. Alla svaren ovan kan ju lika gärna ge en effekt åt totalt motsatt håll. Vilket jag verkligen hoppas att det inte gör för dig. Jag hoppas att alla får en ny chans i livet att hitta tillbaka till sexlusten med sin partner.

Så, låt oss fortsätta njuta på det vis vi alla vill och kan!

2 Comments

 1. Liw

  Vad fina ni är som par!
  Det är så härligt när par hittar nytändning med varandra. För ingen kan hålla de sexuella aktiviteterna på topp jämt.
  För oss (som hittat den också 😉 ) handlade det också om att gå in i en ny fas. Alla barnen var födda och jag fick tillbaka min kropp och kunde börja fokusera mer på mig och mannen. Jag kände mig sexig på ett sätt jag ej gjorde som gravid….
  Sen har vi ju lite småäventyr som också eggat upp det hela…och en sexblogg bl.a. 😉

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack! ja, vi känner oss så fina för varandra i detta (vårt tredje) äktenskap tillsammans, och härligt att ni känner er i en ny fas ni med!
   Välkomna ut när ni är redo 😉

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *