när hade ni senast en frukost-date?

Min husguru (och kanske även din?),  Esther Perel,  tipsar par att planera in att träffas på tu man hand på date ofta och regelbundet. Och när man tänker på date så blir det ju ofta en tanke om middag på tu man hand och ev lite sex hemma efteråt. Eller kanske en hotellövernattning.
Som nyblivna föräldrar till en ettåring eller tvååring kan det kanske passa ännu bättre med en frukost-date?

Jag tänker att som morförälder/farförälder så är det enklare att säga ja till en fråga om att  ta en sväng till lekparken och gunga för att sen kanske ta en tur med barnvagnen för en liten sovstund för den lilla.  Då ni under tiden kanske hinner äta frukost eller bara ligga kvar i sängen hela förmiddagen tills den lilla är tillbaka i hemmet till lunch. Kanske sex, kanske närhet och sova eller vad nu är ni behöver allra mest just då.

Jag tänker att det är lättare som mor-/farförälder att säga ja till detta scenario än till att passa en kväll med övernattning. Eller så har jag helt fel. Och kanske även en frukostdate är bättre för er som småbarnsföräldrar än en kvällsdate….då ni kanske somnar tidigt? Eller så var det hela er avsikt. Jag hoppas att ni tar till vara på tiden ni har tillsammans.

Oavsett så vill ju jag precis som Esther tipsa er om att regelbundet avsätta tid på tu man hand för det som ni som par behöver i er relation.

I denna artikel berättar Leigh och Esther mer om du vill läsa.

Och jag som inte har små kids längre utan tonåringar i huset….även jag gillar att ha date med maken på andra tider än enbart kvällar….

Vad har du testat för olika dates med din partner?
Vad gillar du och vill ha mer av?

4 Comments

 1. Emma

  Vi har väl frukost dejt & mellanmåls dejt etc våra barn är 4 år & 1 år

  Reply
  • therese@mabon.se

   Hmmmm, alltså bara du och din partner utan barn? Det är det jag avser med date….

   Reply
 2. Anna / Boihusbil

  Vi som inte har hemmavarande barn, och inte haft på en evighet nu, har dejt alla möjliga tider på dygnet. Men vi tycker väldigt mycket om lång frukostar tillsammans. Vi har aldrig avsatt tid i någon kalender för vår tid tillsammans. Vi har automatiskt prioriterat oss. Vi har egna intressen var och en på sitt håll och de har alltid fått plats utan att inkräkta på vår egen tid. Tillsammans.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Härligt! Med alla era delar. Dels att ni inte behöver prioritera er tid i kalendern för att den redan finns. Dels för att ni får ta er egen tid på eget håll och dels förstås för att ni gillar frukostdates 🙂

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *