Att inte vara en WOW…

Under det senaste året när jag både skrivit och pratat mer om lust och sex med flera personer i olika sammanhang så har jag fått många olika svar kring frågan om orgasmer.
Häromveckan skrev jag om att vara en WOW – Well Orgasmed Woman. Apropå WOW…

Vissa berättar lite blygt att de har jättesvårt att få orgasm.
Andra berättar samma sak men inte alls lika blygt.
Några ställer följdfrågor till mig och undrar hur jag gör.
Medan några andra tystnar och vill inte beröra ämnet mer.

Kvinnans orgasm

Att få orgasm som kvinna är otroligt olika. Några kvinnor behöver stimuli på klitoris-knoppen för att nå orgasm (oavsett om de har en dildo eller penis i vagina). Andra har svårt att nå orgasm tillsammans med andra och har kanske superlätt att få orgasm när de onanerar ensamma. Så finns det sådana som jag som knappt ens behöver beröring för att nå orgasm. Däremellan finns ett helt spektra av att olika sätt och uttryck för att få orgasm på lika sätt. Och det bästa av allt är att allt är ok. Alla olika sätt är ok. Du är helt normal på det sättet som du får orgasm. Jag med.

Män då?

Ja, här är det inte lika många olikheter som jag stött på. Dels har jag ännu inte träffat en man som berättat att han inte kan får orgasm. Men jag vet samtidigt att min fråga nog varit väldigt “trubbig” eller att förståelsen varit “trubbig”. Det jag menar med manlig orgasm är INTE ejakulation. Det är den kroppsliga sensation av “tomtebloss” eller annan sensation i din kropp kanske i samma ögonblick som ejakulationen. Eller så kommer den en liten stund före. Ibland tränar min make på att dröja så lång tid som möjligt mellan orgasmen och ejakulationen. I förhoppning att nå flera orgasmer innan ejakulationen kommer och liksom sätter stopp för fler.
Eller gör den verkligen det undrar jag nu?
Visst borde det gå att få en orgasm oavsett ejakulation eller ej?

 

399 – 7dagar

Ja, vi tror nu att det är ca 7 dagar som vi inte haft sex under de senaste typ 399 dagarna.
Det är för mig en av de finaste investeringarna som vi givit varandra. Och en av mina tankar kring varför jag numera har så lätt att få orgasm.
Det är ju som att jag varje dag fått massage på en specifik kroppsdel. Att massagen har gjort just den kroppsdelen så mottaglig för sensationer, både externa såväl som interna. Att massagen har gjort att jag numera har en (för att låna Lindas uttryck) fluffig fitta. Och det är himla gött kan jag lova dig!

Vill du dela med dig av din berättelse kring hur du får orgasm? Våga vara modig med mig!

2 Comments

 1. Markus Peterson

  Jag får olika typer av orgasmer helt klart, oftast i samband med utlösning men verkligen inte alltid.
  Ibland väldigt hårda och intensiva, och kommer dom intensiva ihop med utlösning så upplevs dom av mig som en typ av helkroppsorgasm.
  Dom utan utlösning är mer energigivande och gör oftast att jag bara behöver en kort paus eller andhämtning för att sen känna en stor lust till fortsättning.
  Med en utlösning så upplever jag dock att lusten att fortsätta stimulera mig försvinner. Och jag behöver ofta en ganska lång stund innan jag på naturlig väg kan fortsätta på mig själv.
  Och om det har med ”norm” eller ”ideal” att göra vet jag inte, men jag har en känsla av att det kan vara så… tråkigt och svårt att komma bort från tyvärr.
  Ibland vet jag inte om jag får orgasm då de nån gång har de hänt att jag fått utlösning utan orgasmen, om inte annat har den vid dom tillfällena varit försumbar.

  Sen vill jag även säga att jag som man tror jag har mycket kvar att uppleva just omkring orgasmen.
  Och med nyfikenheten så tror jag att vi är en bit på väg för att ta nästa steg! 🙂

  Reply
  • therese@mabon.se

   Wow! Härligt med ditt svar Markus! Det ger mig och alla läsare nya perspektiv. Tack!
   Jag tänker att det kan bli ett öppnare klimat bara av att vi delar med oss mer av våra olika upplevelser i ord. Så du och jag gör ett bra jobb på vägen kring vad normen eller idealen kan vara. ?

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *