vad betyder “att bjuda in den tredje”?

Häromdagen lyssnade vi till avsnitt två av Malin Drevstams nya podd: Sexterapeuten, där Malin är sexterapeuten som samtalar med sin sidekick, Karolina, som ställer lyssnarfrågor, summerar och driver poddsamtalet framåt. Malin kommer med råd och tips och annat. En av frågorna som togs upp kort var den om att bjuda in den tredje i fantasierna. (mer om detta i avsnitt 3 av deras podd).

Olika versioner…

Vilken helt annan tolkning de tog – alltså visst kan det vara precis så som de pratar om det, men verkligen inte den betydelsen det har för oss.

Deras version i avsnitt 2: Att en eller båda personerna i en romantisk relation fantiserar om en egen person som inte är densamma som sin partners. Som en person de tänker på och fantiserar kring när de har sex med sin romantiska partner. Uttalat eller outtalat.

Vår version: Att vi tillsammans fantiserar både med öppna ord (uttalat) och även för oss själva om samma person samtidigt. Att vi till exempel bjuder in en kändis i vår fantasi. (Tidigare har vi ju sagt hell yes till Eva Röse). Att vi pratar om vad hon eller han skulle addera till oss i stunden, var hen skulle befinna sig emellan oss, bredvid oss, bakom en av oss, och så vidare. Jag är säker på att du själv kan fortsätta fantisera med din partner utifrån vår version.

För oss betyder det alltså att vi bjuder in en extra person till oss i vårt sexakt. Att en extra kvinna eller en extra man deltar med oss. Och alltid i våra fantasier handlar det mycket mer om deras kroppar och väldigt sällan om deras ansikten.

Din tur nu…

Vad betyder “att bjuda in den tredje” för dig? Har du vågat testa det i en delad fantasi med din partner?
Jag vill även påminna dig om att den sexfantasi som delas av flest människor i många studier kring fantasier är att ha sex med flera människor samtidigt. Så, nej, tro inte att din partner kommer att bli förvånad – förhoppningsvis snarare lättad och glad. Att ni kan dela en fantasi. Och du, minns även att en fantasi är just bara det. Ett tanke experiment och inte något som skall ske på riktigt.
Såvida ni inte är helt överens om att utforska på riktigt.


Tidigare texter med samma tema:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *