om sexet är bra, då finns det gott om tid för sex

Läs rubriken igen.
Om sexet är bra, då finns också tiden. Till att ha sex. Att prioritera sex blir aldrig svårt. För det är så bra. För er båda.

Lika bra att vi lägger till nu, så här tidigt i texten: Ja, det finns självklart alltid en massa andra faktorer som kan påverka också. Men om vi skulle leka med ett tankeexperiment att det (ev andra faktorer) är en utmaning vi tar hand om senare…så är vi alla välkomna att läsa vidare nu.

OM sexet är bra

Med betoning på OM. För just i den meningen ligger också frågan. Har du det sex du vill ha? Och har din partner det sex han/hon vill ha? Om det finns ett nej eller en tvekan hos någon av er så sjunker sannolikheten drastiskt till att tiden finns till sexet. Till att sexet prioriteras.

Det allra svåraste när man växer och lever i en långvarig relation är ofta den att säga saker kring ett ämne man inte har berört på länge. Som exempelvis sex.
Om en av parterna inte längre är nöjd med den sex ni har kan det vara så otroligt svårt att säga det. Det kan vara att ni har stagnerat och ägnat er åt samma sorts sex länge. Som ni initialt tyckte om båda två. Eller så har ni bara hamnat i någon rutin och ingen av er vet inte hur ni ska komma ur den. Eller så är det så att en av er just har insett att det är en annan sorts sex den vill ha, velat haft hela tiden kanske. Men inser det först nu.

Ge er båda en tilltro att ni klarar av att ha det här samtalet.

Börja i önskekänslan

Börja med att undersöka i dig själv vilka känslor som du har i dig när sexet som ni har är som du önskar det. Dela med dig till din partner av de känslorna. Berätta om dem. Berätta att det är de känslorna du saknar, längtar efter och önskar uppleva tillsammans med den andra.
Lyssna in din partner när den berättar om vilka känslor som den har i sexet när det är som den vill.

För oftast (nästan alltid) är det verkligen inte att det ska pillas, gnidas, slickas, dras på ett annat vis. Snarare att en annan känsla ska finnas er emellan. Och vad kan vara sexigare än att se sin partner i ögonen och SAMTIDIGT i tanken uppskatta just din partner erotiskt. Jo, jag vet vad som kan vara sexigare – att din partner gör samma sak tillbaka.

Uppskatta din partner erotiskt…

i tanke och ord och handling

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *